Ρεάλ Μαδρίτης - Ατάλαντα 3-1: Με δυο νίκες στα προημιτελικά

Η Ρεάλ Μαδρίτης που είχε κερδίσει 1-0 την Αταλάντα στον πρώτο αγώνα, νίκησε (3-1) και απόψε στη Μαδρίτη τους Ιταλούς και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League με συνολικό σκορ (4-1). 

Ρεάλ Μαδρίτης - Ατάλαντα 3-1: Με δυο νίκες στα προημιτελικά

Επιστροφή στα προημιτελικά του Champions League για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Ζιντάν, πέρασε στους 8 του θεσμού και είναι η μοναδική ομάδα της Ισπανίας που συνεχίζει.

Η Αταλάντα από τα πρώτα λεπτά πίεσε ψηλά, δεν άφησε τη Ρεάλ να κάνει το παιχνίδι της και η αλήθεια είναι πως έδειχνε πιο ικανή για να σκοράρει και να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. Είχε 2-3 καλές στιγμές, την ίδια ώρα που αμυντικά δεν είχε ανησυχήσει ιδιαίτερα απέναντι στην ομάδα της Μαδρίτης που ανέβηκε μετά το 20’-25’.

Είχε μια καλή στιγμή με τον Μόντριτς (27’) και επτά λεπτά μετά, ο Κροάτης πάσαρε στον Μπενζεμά και ο τελευταίος έγραψε το 1-0, μετά το τραγικό λάθος του Σπορτιέλο, ο οποίος στην προσπάθειά του να απομακρύνει, πάσαρε στον Μόντριτς.

Το 1-0...έκοψε φτερά των γηπεδούχων που είχαν κι άλλη καλή στιγμή με τον Μαλινόφσκι λίγο πριν από το τέλος του πρώτου μέρους, αλλά τίποτα παραπάνω απέναντι στους γηπεδούχους που χωρίς να εντυπωσιάσουν ήταν μπροστά με 1-0.

Στο 52' ο Βινίσιους έκανε μια εξαιρετική ατομική ενέργεια, έφτασε απέναντι στον Σπορτιέλο αλλά πλάσαρε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Οκτώ λεπτά μετά ο ίδιος, αυτή τη φορά κέρδισε το πέναλτι από τον Τολόι και ο Σέρχιο Ράμος (λίγα λεπτά μετά έγινε αλλαγή) νίκησε τον Σπορτιέλο για το 2-0.

Στο 68' o Μπενζεμά είχε διπλή χαμένη ευκαιρία (δοκάρι) για το 3-0 ενώ η Αταλάντα με τον Ζαπάτα έφτασε κοντά στο γκολ σε δυο περιπτώσεις αλλά ο Κουρτουά έβγαλε με τα πόδια. Ο πορτιέρε όμως της Ρεάλ δεν μπορούσε να κάνει κάτι στην εκτέλεση φάουλ του Μουριέλ, ο οποίος στο 83' έγραψε το 2-1. Η χαρά των Ιταλών δεν κράτησε βέβαια αφού ο Ασένσιο στο 85' διαμόρφωσε το 3-1.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Νάτσο, Ράμος (64' Μιλιτάο), Βαράν, Μεντί, Βαλβέρδε (82' Ασένσιο), Κρόος, Μόντριτς, Βάθκεθ, Μπενζεμάν, Βινίσιους (71' Ροντρίγκο).

Αταλάντα: Σπορτιέλο, Τολόι (60' Παλομίνο), Ρομέρο, Τζιμσίτι, Μέλε, Ντε Ρόουν, Πεσίνα (84' Καλντάρα), Γκόζενς (57' Ίλισιτς), Μαλινόφσκι, Πάσαλιτς (46' Ζαπάτα), Μουριέλ (84' Μίραντσουκ).