Ντόρτμουντ - Σεβίλλη 2-2: «Δήμιος» Χάαλαντ με άλλα δύο γκολ (Highlights)

Mε τον Έρλινγκ Χάαλαντ ξανασκόραρε δις εναντίον της Σεβίλλης κι η Ντόρμτουντ, παρότι ισοφαρίστηκε 2-2 (από 2-0), στην Βεστφαλία, κόντρα στους Ανδαλουσιάνους, προκρίθηκε στην 8αδα του Champions League χάρη στο 3-2 στο πρώτο ματς του «Πιθχουάν»

Ντόρτμουντ - Σεβίλλη 2-2: «Δήμιος» Χάαλαντ με άλλα δύο γκολ (Highlights)

Όπως και το πρώτο ματς στην Ανδαλουσία ο Έρλινγκ Χάαλαντ σκόραρε δις εναντίον της Σεβίλλης και ...ετσιθελικά πέρασε την Μπορούσια Ντόρτμουντ στους «8» του Champions League, παρότι οι Βεστφαλοί έκαναν τα εύκολα δύσκολα.

Αν και είχαν «προίκα» τη νίκη 3-2 στο «Πιθχουάν» και μέχρι το 68' προηγούντο 2-0 ισοφαρίστηκαν 2-2 και το ματς έφτασε ένα γκολ από την παράταση με Ισπανική... πολιορκία στο φινάλε!

Οι φιλοξενούμενοι ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ απείλησαν με σουτ εκτός περιοχής του Οκάμπος, που απέκρουσε ο Χιτς (3’) και τους γηπεδούχους ν’ «απαντούν» με άλλου του Νταούντ που πέρασε πάνω από την εστία.

Στο 18’ σουτ του Σούσο πέρασε λίγο έξω, ενώ ο Τσαν σταμάτησε τον Οκάμπος (35’).

Δεύτερα αργότερα ότι δεν κατάφεραν οι Ανδαλουσιάνοι το πέτυχε ο «δήμιος» τους Έρλινγκ Χάαλαντ, που με κοντινό διαγώνιο σουτ αξιοποίησε πάσα του Ρόις που προηγουμένως είχε κλέψε,ι

Το γκολ του, κόντρα στη ροή του αγώνα, ήταν το 19ο σε 14 συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!

Το 1-0 ήταν σκορ ημιχρόνου αφού παρά τις διαμαρτυρίες για χέρι του Νταούντ εντός περιοχής ο διαιτητής Τσακίρ δεν συναίνεσε.

Στην επανάληψη ο Νορβηγός «ξαναχτύπησε» στο 54’ με τον ορισμό του …περιπετειώδους γκολ!

Αρχικά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σε κανονική ροή αγώνα, αλλά μέσω VAR ακυρώθηκε και δόθηκε πέναλτι για μια φάση νωρίτερα που τον Σκανδιναβό ανέτρεψε ο Κουντέ.

Μπόνο και δοκάρι νίκησαν τον Χάαλαντα αλλά το πέναλτι το ξαναεκτέλεσε αφού ο Μαροκινός δεν πάταγε έστω ένα πόδι στη γραμμή, όπως έδειξε το VAR!

Με τη ...δεύτερη ο, απτόητος, Χάαλαντ έκανε το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν παρότι χρειάζονταν 4 γκολ για να προκριθούν και μείωσαν με πέναλτι του Εν Νεσίρι (68’) ο οποίος και ισοφάρισε στο 95' δίνοντας χαρακτήρα γκραν γκινιόλ στο φινάλε!

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Χιτς – Μόρει (95' Moυνιέ), Τσαν, Χούμελς, Σουλτς (89' Ζαγκαντού) – Νταούντ, Ντιλέινι, Μπέλινγκχαμ – Αζάρ (67’ Πάσλακ), Χάαλαντ, Ρόις.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπόνο – Νάβας, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Ακούνια – Χορδάν (60’ Πάπου Γκόμες), Φερνάντο (86' Ράκιτιτς), Όσκαρ Ροντρίγκεθ (79’ Όλιβερ Τόρες)– Οκάμπος (67’ Λ. Ντε Γιονγκ), Εν-Νεσίρι, Σούσο (86' Μουνίρ).