Αταλάντα - Ρεάλ Μαδρίτης 0-1: Ξεκλείδωσε την πρόκριση με Μεντί (Highlights)!

Mε τον Γάλλο μπακ Φερλάν Μεντί πρωταγωνιστή αφού πήρε την αποβολή του Φρόιλερ (17') και σκόραρε στο (86'), το παρθενικό του ευρωπαϊκό γκολ με τη φανέλα της, η Ρεάλ Μαδρίτης κατέβαλε την αντίσταση της Αταλάντα, των 10 παικτών, στο Μπέργκαμο (1-0) αποκτώντας μεγάλο προβάδισμα για να βρεθεί στην 8αδα του Champions League

Αταλάντα - Ρεάλ Μαδρίτης 0-1: Ξεκλείδωσε την πρόκριση με Μεντί (Highlights)!

Το πρώτο βήμα για να βρεθεί στην 8αδα του Champions League έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης στο Μπέργκαμο κόντρα στην Αταλάντα κερδίζοντας την με 1-0.

Ωστόσο πρωταγωνιστής της ομάδας του Ζιντάν δεν ήταν κάποιος ...«συνήθης ύποπτος» αλλά ο Φερλάν Μεντί.

Ο 25χρονος Γάλλος αριστερός μπακ όχι μόνο πήρε την κόκκινη κάρτα του Φρόιλερ αλλάζοντας την μορφή του αγώνα και διευκολύνοντας τους συμπαίκτες του. αλλά σκόραρε το παρθενικό του ευρωπαϊκό γκολ με τους «μπλάνκος» δίνοντας τους ξεκάθαρο προβάδισμα να περάασουν στη επόμενη φάση ενόψει του επαναληπτικού στην Ισπανική πρωτεύουσα!

Oι γηπεδούχοι ξεκίνησαν φουριόζοι το ματς, αλλά η φούρια τους κόπασε στο 17’ όταν έμειναν με παίκτη λιγότερο για μια τουλάχιστον συζήτίσιμη αποβολή του Φρόιλερ μετά το μαρκάρισμα του στον Μεντί που επιχειρούσε να μει στην περιοχή από αριστερά.

Χτύπησε κι ο Σαπάτα...

Σαν να μην έφτανε αυτό στο 29' η ομάδα του Γκασπερίνι έχασε και τον Σαπάτα με τραυματισμό.

Μετά την αλλαγή των αριθμητικών ισορροπιών οι φιλοξενούμενοι (χωρίς τους Σέρχιο Ράμος και Μπενζεμά, λόγω τραυματισμού) ανέλαβαν, προοδευτικά, τα ηνία του αγώνα αλλά παρά τον παίκτη παραπάνω απείλησαν ουσιαστικά μόνο στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Γκολίνι υποχρεώθηκε σ’ επέμβαση μετά από κεφαλιά του Καζεμίρο.

Στο ξεκίνημα της επαναλήψης οι φιλοξενούμενοι πίεσαν αλλά οι «μπεργκαμάσκι» κράταγαν κόντρα σε μια αντίπαλο χωρίς ιδέες και πατήματα στην περιοχή τους, ως το 86ο λεπτό που ο Μεντί με δεξί φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Γκολίνι, Τολόι, Ρομέρο, Τζιμσίτι, Μέχλε (85' Παλομίνο), Ντε Ρόον, Φρόιλερ, Γκοσένς, Σαπάτα (λ. τρ. 29' Πάσαλιτς), Πεσίνα, Μουριέλ (56' Ίλιτσιτς, 85' Ίλιτσιτς).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Λούκας Βάθκεθ, Βαράν, Νάτσο, Μεντί, Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος, Ίσκο (76' Ντούρο), Ασένσιο (76' Αρίμπας), Βινίσιους (57' Μαριάνο)