Champions League: Τον Μάρτιο εγκρίνεται η αλλαγή της μορφής του από το 2024

To Champions League μπαίνει σιγά σιγά σε νέα μονοπάτια, καθώς θα διαφοροποιηθεί η εικόνα του με την ενεργοποίηση ενός νέου πρότζεκτ. Οι αλλαγές θα εγκριθούν όπως όλα δείχνουν τον επόμενο μήνα και μέχρι τότε η UEFA θα συνδιαλέγεται με τις ομάδες που σκοπεύουν να συμμετάσχουν στην καινούργια ουσιαστικά διοργάνωση.

Champions League: Τον Μάρτιο εγκρίνεται η αλλαγή της μορφής του από το 2024

Αλλάζει μορφή το Champions League μετά από τριάμισι χρόνια και συγκεκριμένα από το καλοκαίρι του 2024, για να πάρει τη μορφή μίας αντίστοιχης με την μπασκετική ποδοσφαιρικής Euroleague.

Το σχέδιο της UEFA προβλέπει ένα γκρουπ αποτελούμενο από 36 ομάδες. Έπειτα από την κατάρτιση μίας βαθμολογίας βάσει της κατάταξης της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου και ύστερα από κλήρωση κάθε σύλλογος θα αντιμετωπίζει δέκα ομάδες διαφορετικής δυναμικότητας, ενώ θα ακολουθεί η πρώτη φάση των νοκ άουτ αγώνων.

Η UEFA έχει σχηματοποιήσει τις αλλαγές που σκοπεύει να επιφέρει στη διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση και για τον λόγο αυτό προχώρησε στη σύσταση ειδικής επιτροπής. Αυτή έχει δεχθεί τις απόψεις όλων των εμπλεκόμενων πλευρών και τώρα εκείνο που απομένει είναι να πείσει τις ομάδες για το φιλόδοξο πρότζεκτ της.

Όλα θα εγκριθούν τον επόμενο μήνα, αλλά πριν από τον Μάρτιο ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν, θα συναντήσει τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ.

Το έργο φαίνεται να γίνεται αποδεκτό και κατά τα φαινόμενα θα εγκριθεί από την εκτελεστική επιτροπή τον άλλο μήνα. Ωστόσο το οικονομικό θέμα δείχνει να ανησυχεί τις ομάδες που έχουν σκοπό να συμμετάσχουν στο νέο εγχείρημα, καθώς είναι πολύ δύσκολο η νέα λίγκα που θα δημιουργηθεί να πιάσει τους αριθμούς που έχουν προϋπολογιστεί, έστω θεωρητικά.