Πέταξε στους «8» (vid)

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε την Παρί στο «Παρκ ντε Πρενς» με 2-1 και πήρε την πρόκριση στους «8» με δύο νίκες. 

Πέταξε στους «8» (vid)

Μπορεί στην Ισπανία να πραγματοποιεί ένα από τα χειρότερα πρωταθλήματα της ιστορίας της, όμως στην Ευρώπη η Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει «βασίλισσα».

Η Ρεάλ Μαδρίτης διπλασίασε τις νίκες της επί της Παρί Σεν Ζερμέν στη φάση των «16» του Champions League και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης με σκοπό να φτάσει μέχρι τέλους και να υπερασπιστεί το στέμμα της. Οι παίκτες του Ζινεντίν Ζιντάν που είχαν κερδίσει στο πρώτο ματς στην Ισπανία με 3-1, είχαν δύσκολο αλλά ευχάριστο τελικά βράδυ στη Γαλλία εκεί όπου επιβλήθηκαν με 2-1 των Γάλλων που για μια ακόμα σεζόν βάζουν πρόωρο τέλος στα ευρωπαϊκά τους όνειρα.

Οι γηπεδούχοι φάνηκαν ανήμποροι να φανούν ανταγωνιστικοί αφού αγωνιστικά είναι επηρεασμένοι από την απουσία του Νεϊμάρ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτα φορά που ανησύχησε πραγματικά ο Νάαβας ήταν στο 41ο λεπτό, όταν ο Νάβς έδιωξε κοντινό σουτ που επιχείρησε ο Βεράτι. Από την πλευρά της η Ρεάλ ήταν πιο απειλητική και είχε τις ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ στο πρώτο μέρος, όμως ο Αρεολά κράτησε όρθια την Παρί, τουλάχιστον μέχρι το 51ο λεπτό, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Πορτογάλοςς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και σημείωσε το 12ο του γκολ στα οκτώ φετινά ματς που έχει αγωνιστεί, έχοντας βρει δίχτυα σε όλα! Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, ήρθε και η αποβολή του Βεράτι με δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία στο 66' που έκανε την προσπάθεια της ανατροπής ακατόρθωτη. Η ρεάλ τρία λεπτά αργότερα είχε δοκάρι και η Παρί απάντησε με γκολ, όταν η μπάλα έφυγε από το κεφάλι του Παστόρε και κατέληξε στα δίχτυα έπειτα από μια καραμπόλα στον Σέρχιο Ράμος και τον Καβάνι.

Οι «μερένγκες» όμως δεν είχαν όρεξη για περιπέτειες κι έτσι ανέβασαν τις στροφές και βρήκαν δεύτερο γκολ στο 81' από σουτ του Καζεμίρο, βάζοντας έτσι τέλος στη σεμνή τελετή.

ΠΑΡΙ ΣΖ: Αρεολά, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Γιούρι Μπερτσίτσε, Τιάγκο Μότα (59' Παστόρε), Βεράτι, Ραμπιό, Ντι Μαρία (76' Ντράξλερ), Εμπαπέ (85' Λασανά Ντιαρά), Καβάνι.

ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κόβατσιτς (61' Κρόος), Λούκας Βάθκεθ, Ασένσιο (82' Ίσκο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (76' Μπέιλ).