Η ιστορία λέει: Παρί Σεν Ζερμέν

Νικήτρια σε φάση νοκ άουτ η Παρί λέει η ιστορία έχοντας αποκλείσει την Ρεάλ Μαδρίτης και τις δύο φορές που την έχει αντιμετωπίσει.

Η ιστορία λέει: Παρί Σεν Ζερμέν

Υποχρεωμένη να γράψει ιστορία είναι σήμερα η Παρί κόντρα στην Ρεάλ. Οι Παριζιάνοι είναι αναγκασμένοι να πετύχουν την μεγάλη ανατροπή μέσα στην έδρα τους, εάν θέλουν να συνεχίσουν στο Champions League. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Παρί έχει βρεθεί σε αυτήν την θέση, καθώς οι δυο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 1992/93, με τη γαλλική ομάδα να κάνει μια τεράστια ανατροπή στο δεύτερο παιχνίδι.

Ο πρώτος μεταξύ τους αγώνας:

Η μεγάλη ανατροπή της Παρί στην Γαλλία:

Την επόμενη σεζόν (1994/95) οι δυο σύλλογοι αναμετρήθηκαν στο Κύπελλο Κυπελλούχων, ξανά στη φάση των «8». Στο πρώτο παιχνίδι, στη Μαδρίτη, η Παρί πήρε μεγάλη νίκη με 0-1 (32’ Γουεά) κι έβαλε τις βάσεις. Ο Μπουτραγκένιο στο 20’ ισοφάρισε το συνολικό σκορ, όμως στο 51’ ο Ρικάρντο Γκόμες έβαλε το γκολ που χρειάζονταν οι Παριζιάνοι για να πανηγυρίσουν την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η πρόκριση της Παρί στον επαναληπτικό:

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν τελευταία φορά την σεζόν 2015/2016 για τους ομίλους του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης να αποσπά λευκή ισοπαλία στην Γαλλία. Νίκη των Ισπανών στο «Μπερναμπέου» με το επιμέρους σκορ 1-0. Στην μεταξύ τους ιστορία οι δύο έχουν αναμετρηθεί συνολικά 7 φορές με την Ρεάλ να έχει 3 νίκες έναντι 2 της Παρί. Ισόπαλες έχουν αναδειχθεί 2 φορές.

Η Παρί Σεν Ζερμέν μετρά μόλις 2 ήττες στο γήπεδο της από Ισπανικές ομάδες σε 14 αγώνες, όμως έχει μόλις μία νίκη κόντρα σε ισπανική ομάδα τις τελευταίες 8 αναμετρήσεις, ανεξαρτήτως έδρας.