Σορεντίνο: «Έτσι έπιασα το πέναλτι του Ρονάλντο» (vid)

Ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ και νυν της Κιέβο μίλησε για το πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο που απέκρουσε και την σύγκρουση που είχαν παλαιότερα οι δυο μας.

Σορεντίνο: «Έτσι έπιασα το πέναλτι του Ρονάλντο» (vid)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι μετρ στα πέναλτι και μέχρι πρότινος ήταν… άχαστος, μέχρι που στο ματς της Γιουβέντους με την Κιέβο, ο Στέφανο Σορεντίνο, ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ, έπιασε το πέναλτί του, όντας έτσι ο πρώτος τερματοφύλακας που απέκρουσε πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Serie A. Έδωσε συνέντευξη στο «Football Italia» εξήγησε τη στιγμή εκείνη…

«Συνέχεια μελετάω τους αντιπάλους μου σε περίπτωση πέναλτι. Πριν από κάθε παιχνίδι μαζί με το προσωπικό της ομάδας και τους υπόλοιπους προπονητές παρακολουθούμε βίντεο με παίκτες των άλλων ομάδων. Εξετάζουμε τα πάντα. Πως κινούνται οι παίκτες πριν εκτελέσουν πέναλτι, πόσα βήματα παίρνουν, το αποτέλεσμα του αγώνα στο τέλος, τα πάντα και στο τέλος αποφασίζουμε μία στρατηγική.

Πριν το παιχνίδι είχα πει πως αν η Γιουβέντους κερδίσει πέναλτι με εμάς τότε ο Ρονάλντο θα εκτελέσει στην αριστερή γωνία μου. Το ήξερα. Υπάρχει όμως και μία ιστορία πίσω από αυτό. Οταν ήμουν στο νοσοκομείο μετά την σύγκρουση που είχα με τον Ρονάλντο στον αέρα, μου έστειλε μήνυμα για να ρωτήσει πως είμαι και είπαμε πως στο επόμενο μας παιχνίδι στον δεύτερο γύρο θα ανταλλάξουμε φανέλες. Οταν ήρθε αυτό το παιχνίδι και τελείωσε πήγα στον Ρονάλντο και μου είπε πως ήδη έδωσε τη φανέλα του σε κάποιον άλλον συμπαίκτη μου. Ετσι κι εγώ αντάλλαξα με τον φίλο μου Πάουλο Ντιμπάλα.

Τώρα που δεν υπάρχει κόσμος στα γήπεδα ακούς τα πάντα αλλά με τις εκτελέσεις πέναλτι του Ρονάλντο δεν έχει αλλάξει κάτι. Τότε δεν του είχα μιλήσει πριν εκτελέσει. Προσπάθησα να τον κοιτάξω στα μάτια αλλά αυτός δεν με έβλεπε. Ποτέ δεν το κάνει. Μου αρέσει να βλέπω τους εκτελεστές πέναλτι στα μάτια για να προσπαθώ να καταλαβαίνω που θα εκτελέσουν. Τα πέναλτι είναι και θέμα ψυχολογίας. Εάν τους "ενοχλήσεις" μπορεί να επηρεαστούν και να σε ευνοήσει αυτό».