Γκουαρντιόλα: «Δεν κάναμε καμία... έκπτωση»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έκανε ορισμένες αλλαγές στην ενδεκάδα με την Μαρσέιγ, αλλά όπως τόνισε η Μάντσεστερ Σίτι είναι μία ομάδα που δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει σε κανέναν «εκπτώσεις».

Γκουαρντιόλα: «Δεν κάναμε καμία... έκπτωση»

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε το αυτονόητο, έπαιξε για την ιστορία της και για κανέναν άλλον, κερδίζοντας την Μαρσέιγ την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε δημιουργηθεί ένα κλίμα από τον ίδιο τον Γκουαρντιόλα, ότι θα προχωρούσε σε εκτεταμένο ροτέισον εξαιτίας του ντέρμπι του Μάντσεεστερ που ακολουθεί.

Τελικά, ο Ισπανός τεχνικός των «πολιτών» έκανε αλλαγές, αλλά δεν έβαλε παίκτες από την Κ23. Χρησιμοποίησε ποδοσφαιριστές πρωτης γραμμής, αλλά οι περισσότεροι εξ αυτών είναι άτυχοι, γιατί βλέπουν την πλάτη ποδοσφαιριστών τεράστιας κλάσης.

Ο Γκουαρντιόλα έχοντας αντιληφθεί τον ντόρο που είχε δημιουργηθεί με τη δήλωσή του ότι θα κάνει έντεκα αλλαγές, προσπάθησε να βρει μία ισορροπία στην κατάρτιση της ενδεκάδας και τελικά εφτασε στο άνετο 3-0 επί της Μαρσέιγ, βοηθώντας ουσιαστικά και τον Ολυμπιακό να συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι.

Στις δηλώσεις του ο Ισπανός θέλησε να σταθεί στη συμπεριφορά και στη νοοτροπία που είχαν οι ποδοσφαιριστές του. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τον τρόπο που παίξαμε. Όπως είμαι χαρούμενος και με τον τρόπο που αγωνίστηκαμε, όχι μόνο απέναντι στην Μαρσέιγ, αλλά και στα υπόλοιπα ματς του ομίλου. Δεν κάναμε καμία... έκπτωση. Σημειώσαμε πολλά γκολ και δεχτήκαμε λίγα. Σε γενικές γραμμές ήμασταν καλοί σε όλα τα παιχνίδια, βρισκόμαστε στον επόμενο γύρο τώρα και θα δούμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την κλήρωση, όπου πιθανότατα θα συναντήσουμε μία μεγάλη ομάδα. Ας ελπίσουμε ότι έως τους αγώνες του Φεβρουαρίου θα είμαστε σε καλή κατάσταση».