Ολυμπιακός: Τον νίκησαν οι απουσίες, αλλά πέρασε άξια!

Αναμφίβολα ο Ολυμπιακός θα ήθελε να προκριθεί στο Europa League με δική του νίκη, ωστόσο -έστω και μέσω… Μάντσεστερ- η δουλειά έγινε.

Ολυμπιακός: Τον νίκησαν οι απουσίες, αλλά πέρασε άξια!

Η ομάδα του Πειραιά είναι στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ και παρά τον πενιχρό απολογισμό των πέντε ηττών σε έξι αναμετρήσεις ήταν πράγματι αυτή που άξιζε να τερματίσει στην τρίτη θέση του Γ’ ομίλου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη.

Απλούστατα διότι στον ίδιο όμιλο αγωνιζόταν και μια ομάδα μακράν χειρότερη από τις Σίτι, Πόρτο και σαφώς χειρότερη (παρά το μπάτζετ της) από τον Ολυμπιακό.

Η Μαρσέιγ, ακόμα και στον μοναδικό αγώνα που κέρδισε στον όμιλο, επί των «ερυθρόλευκων» στο «Βελοντρόμ», το κατάφερε με σωρεία αμφισβητούμενων διαιτητικών αποφάσεων και -το κυριότερο- χωρίς να πείσει σε καμία περίπτωση με την απόδοσή της.

Έστω και έτσι, λοιπόν, αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να παίρνει το εισιτήριο για το Europa αντί της κάκιστης Μαρσέιγ. Διότι ακόμα και με τα αμέτρητα προβλήματα απουσιών που αντιμετωπίζει (ακόμα και ο Φορτούνης που έπαιξε, δεν ήταν στο 100%), είναι καλύτερη ομάδα από τη Μαρσέιγ.

Όπως έχει συμβεί και σε άλλα ματς του ομίλου στα οποία ο Ολυμπιακός ηττήθηκε, έτσι και χθες η πειραιώτικη ομάδα θα μπορούσε κάλλιστα να έχει πάρει καλύτερο αποτέλεσμα.

Η εικόνα του αγώνα δεν δικαιολογεί επ’ ουδενί το τελικό 0-2, αφού για να έρθει αυτό το σκορ έπρεπε πρώτα ο Μασούρας και ακολούθως ο Ελ Αραμπί να χάσουν τα άχαστα, να αστοχήσουν σε φάσεις που, αν επαναληφθούν δέκα φορές, θα σκοράρουν πιθανότατα και στις δέκα!

Εν κατακλείδι, κόντρα στο… τροπάρι παικτών, παραγόντων, προπονητών, εμείς θεωρούμε ότι οι πολλές και σημαντικές απουσίες είναι και παραείναι δικαιολογία για τη φτωχή βαθμολογική συγκομιδή του Ολυμπιακού στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Διότι οι ελλείψεις του, όπως φυσικά και η εύλογη κόπωση των παικτών που… απέμειναν και σήκωσαν το βάρος παίζοντας ατελείωτα λεπτά σε υψηλό επίπεδο, αποτέλεσαν περίφημο «σύμμαχο» για τους αντιπάλους του…