Ολυμπιακός – Πόρτο: Γιατί οι Πειραιώτες πρέπει να προσέξουν το ξεκίνημα των "δράκων"

Η Πόρτο πάντοτε αιφνιδιάζει στα πρώτα λεπτά των αγώνων της στο Champions League και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξουν στον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός – Πόρτο: Γιατί οι Πειραιώτες πρέπει να προσέξουν το ξεκίνημα των "δράκων"

«Τελικός» για τον Ολυμπιακό το αποψινό ματς με την Πόρτο (9/12, 22.00) και για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους στο λιμάνι, δίχως να έχουν και τα αφτιά τους στο ματς του Μάντσεστερ ανάμεσα στην Σίτι και την Μαρσέιγ, η νίκη κόντρα στους «δράκους» είναι επιβεβλημένη.

Ένα στοιχείο που θα πρέπει να προσέξουν οι Πειραιώτες από την πορτογαλική ομάδα, δεν είναι μόνο ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο που μεταξύ άλλων λόγω του «ασπρόμαυρου» παρελθόντος του (λόγω ΠΑΟΚ) και του οικονομικού δέλεαρ, έχει… πιπιλίσει τα μυαλά των παικτών του για διπλό στο Καραϊσκάκη.

Η Πόρτο έχει παρουσιάσει σε όλη της την πορεία στους ομίλους του Champions League το ίδιο πρόσωπο. Πάντοτε, προσπαθεί να αιφνιδιάσει στο ξεκίνημα των αγώνων και να βάλει δύσκολα στους αντιπάλους της.

Με τον Ολυμπιακό στο «Ντραγκάο» άνοιξε το σκορ στο 11’ και με την Μαρσέιγ επίσης στην Πορτογαλία, βρήκε δίχτυα μόλις στο 4’. Με την Μάντσεστερ Σίτι στην Αγγλία πέτυχε το 0-1 σε μία αντεπίθεση για σεμινάριο στο 14’.

Στα άλλα παιχνίδια της, με την Μαρσέιγ στην Γαλλία είχε στείλει στα σχοινιά τους Μασσαλούς από το ξεκίνημα των αγώνων, ωστόσο, βρήκε δίχτυα στο 39’, ενώ με την Σίτι στην Πορτογαλία (0-0), επιχείρησε να κάνει παιχνίδι πρωτοβουλίας απέναντι στο συγκρότημα του Γκουαρντιόλα, δίχως όμως να βρει δίχτυα.

Κάπως έτσι λοιπόν αναμένεται να παραταχθεί και κόντρα στον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Θα επιδιώξει να επιβάλει τον ρυθμό της από το ξεκίνημα του αγώνα, μολονότι είναι αδιάφορη. Στον Ρέντη πάντως τα έχουν συζητήσει όλα αυτά και είναι προετοιμασμένοι κατάλληλα.