Ολυμπιακός: Τα οικονομικά κίνητρα για νίκη επί της Πόρτο

Εκτός από το γεγονός ότι νίκη επί της Πόρτο του εξασφαλίζει την τρίτη θέση ο Ολυμπιακός και οι ποδοσφαιριστές του έχουν και οικονομικά κίνητρα να θέλουν την επικράτηση επί των Πορτογάλων.

Ολυμπιακός: Τα οικονομικά κίνητρα για νίκη επί της Πόρτο

Το κυριότερο που θέλει να εξασφαλίσει ο Ολυμπιακός από το αποψινό παιχνίδι με την Πόρτο είναι η τρίτη θέση και να συνεχίσει στην Ευρώπη και τον Φεβρουάριο. Η ομάδα του Πειραιά τα τελευταία χρόνια παίζει συνεχώς στις διοργανώσεις της UEFA και μετά τα Χριστούγεννα. Αυτό θέλει να κάνει και φέτος, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει απόψε να έχει καλύτερο ή ίδιο αποτέλεσμα με τη Μαρσέιγ.

Το ιδανικότερο για τον Ολυμπιακό θα είναι αυτή η πρόκριση ναν έρθει με νίκη επί της Πόρτο. Εκτός από το ότι έτσι θα είναι σίγουρος και δεν θα τον ενδιαφέρει τι συμβαίνει στο Μάντσεστερ στον αγώνα της Σίτι με τη Μαρσέιγ ο πρωταθλητής Ελλάδας έχει και οικονομικά οφέλη από νίκη επί της Πόρτο. Η ομάδα του Πειραιά εάν νικήσει τους "Δράκους" θα βάλει στο ταμείο του 2,7 εκατ. ευρώ, που είναι το μπόνους νίκης της UEFA στους ομίλους του Champions League.

Ήδη ο Ολυμπιακός έχει πάρει μία φορά αυτό το ποσό από τη νίκη επί της Μαρσέιγ και αν επικρατήσει και απόψε επί της Πόρτο θα τελειώσει τον όμιλο με 5,4 εκατ. ευρώ. Επιπλέον οι Πειραιώτες θα βάλουν στο ταμείο τους και μπόνους 500 χιλιάδες ευρώ για την πρόκριση τους στους "32" του Europa League.

Εκτός από τον σύλλογο οικονομικό όφελος θα έχουν και οι ποδοσφαιριστές. Όπως τους είχε ανακοινώσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης οι παίκτες για κάθε νίκη τους στους ομίλους θα εισπράττουν 1 εκατ. ευρώ. Ήδη αυτό το ποσό το έχουν πάρει μία φορά με τη νίκη επί της Μαρσέιγ. Σημαντικό είναι όμως να συνεχίσουν και στους "32" του Europa League, διότι τότε θα μοιραστούν επιπλέον 1,5 εκατ. ευρώ!