Έξαλλος ο Κονσεϊσάο για το «θρίλερ» της Πόρτο με την Τοντέλα

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο έκρουσε «καμπανάκια» ενόψει Ολυμπιακού μετά το 4-3 της Πόρτο επί της Τοντέλα.

Έξαλλος ο Κονσεϊσάο για το «θρίλερ» της Πόρτο με την Τοντέλα

Η Πόρτο με τα χίλια ζόρια κέρδισε την Τοντέλα με 4-3 το βράδυ του Σαββάτου (5/12) και μάλιστα σε ένα παιχνίδι που ήταν εμφανώς ανώτερη, έχανε τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, αλλά ανασταλτικά έμοιαζε με... παιδική χαρά. Έφτασε στο σημείο να γυρίσει το ματς και από εκεί που έχανε 1-2 να το πάει στο 4-2. Στο 74’ όμως η Τοντέλα μείωσε σε 4-3 και κόντεψε στο τέλος να ισοφαριστεί κιόλας και να πετάξει βαθμούς σε ένα ματς που έμοιαζε να είναι δικό της!

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο ήταν έξαλλος μετά το παιχνίδι και «έκρουσε» καμπανάκια ενόψει Ολυμπιακού: «Πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να σεβόμαστε κάθε αντίπαλο. Ήταν ένα παράξενο παιχνίδι. Μπήκαμε πολύ καλά, σημειώσαμε το γκολ και είχαμε τέσσερις ακόμη καθαρές ευκαιρίες για να σημειώσουμε γκολ. Στη συνέχεια, όταν χάσαμε την μπάλα σε μια ζώνη που απαγορεύεται να την χάσεις, δεχτήκαμε το γκολ. Συνεχίσαμε επιθετικά, ήμασταν καλά και αισθανθήκαμε ότι θα μπορούσαμε να σκοράρουμε, αλλά από το πουθενά βρεθήκαμε πίσω με 1-2. Είχαμε τα πάντα για να κάνουμε το παιχνίδι εύκολο και χάναμε 1-2».

Συνεχίζοντας ο τεχνικός της Πόρτο τόνισε: «Πήγαμε στο δεύτερο ημίχρονο για να δημιουργήσουμε πέντε ή έξι καθαρές ευκαιρίες. Το ανατρέψαμε και φτάσαμε στο 4-2. Δεν ξέρω αν κάποιος παίκτης θεώρησε ότι το ματς είχε κριθεί, αλλά η Τοντέλα μάς υπενθύμισε ότι τίποτα δεν τέλειωσε και πέτυχε το 4-3. Θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει οκτώ ή εννέα γκολ δίχως υπερβολή και καταλήξαμε να υποφέρουμε».

Ενόψει της συνέχειας είπε: «Με ρωτάτε αν υπήρχε έλλειψη συγκέντρωσης. Στο ποδόσφαιρο όλα παίζουν. Προσωπικά πιστεύω ότι η ταπεινοφροσύνη και ο σεβασμός είναι σημαντικά για να προχωρήσεις. Ως προς την συγκέντρωση, πάντοτε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι όχι μόνο στους αγώνες, αλλά και στις προπονήσεις».