Ολυμπιακός: Από το Champions League οι πιθανοί αντίπαλοί του αν καταταγεί τρίτος!

Ο Ολυμπιακός θέλει την τρίτη θέση, αλλά στην κλήρωση της φάση των "32" του Europa League μπορεί να βρει στο δρόμο του θηρία. Γιατί τον επηρέασε η ήττα στη Μασσαλία.

Ολυμπιακός: Από το Champions League οι πιθανοί αντίπαλοί του αν καταταγεί τρίτος!

Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις παίζουν τα πάντα ρόλο και οι λεπτομέρειες καμία φορά έχουν αποδειχτεί καθοριστικές για πορείες και επιτυχίες. Ο Ολυμπιακός δεν νίκησε τη Μαρσέιγ στη Μασσαλία και δεν εξασφάλισε την τρίτη θέση. Κάποιος μπορεί να πει ότι είναι μικρό το κακό, διότι αυτό μπορεί να το κάνει την άλλη εβδομάδα με την Πόρτο. Δεν είναι και εκτός πραγματικότητας.

Το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός έμεινε στους τρεις βαθμούς και το μάξιμουμ που μπορεί να φτάσει είναι οι έξι αν νικήσει την άλλη Τετάρτη την Πόρτο στο "Γ. Καραϊσκάκης". Επίσης έχασε και την ευκαιρία να είναι ένας από τους καλύτερους τρίτους του Champions League κάτι που κλείδωσε μετά τα αποτελέσματα των αγώνων της Τετάρτης. Οι "ερυθρόλευκοι" αν την άλλη εβδομάδα περάσουν ως τρίτοι δεν θα το έχουν κάνει ως καλύτεροι, διότι θα έχουν φτάσει το πολύ στους έξι βαθμούς.

Τι σημαίνει αυτό; Στην κλήρωση για τη φάση των "32" του Europa League θα είναι πιθανοί αντίπαλοι οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι του Champions League. Έτσι όπως είναι οι όμιλοι μετά τις πέντε πρώτες αγωνιστικές η Ρεάλ Μαδρίτης από το δεύτερο γκρουπ, ο Άγιαξ από το τέταρτο, η Μπριζ από το έκτο και η Λειψία από το όγδοο είναι πιθανοί αντίπαλοι.

Βέβαια τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν, διότι δεν είναι κλειδωμένες αυτές οι θέσεις. Το δεύτερο γκρουπ είναι ανοιχτό και τρίτοι μπορεί να βρεθούν όλοι, η Γκλάντμπαχ, η Σαχτάρ, η Ρεάλ ή Ίντερ. Από το τέταρτο γκρουπ τώρα την τρίτη θέση την έχει ο Άγιαξ, αλλά παίζεται με την Αταλάντα. Από το έκτο γκρουπ στην τρίτη θέση είναι η Μπριζ, αλλά μπορεί να βρεθεί και η Λάτσιο, ενώ από το όγδοο τα πράγματα είναι χειρότερα, διότι τώρα τρίτη είναι η Λειψία, αλλά εκεί μπορεί να βρεθεί η Γιουνάιτεντ ή Παρί Σεν Ζερμέν.