Ολυμπιακός: Η ιστορία επαναλαμβάνεται με τη Μαρσέιγ

Ολυμπιακός και Μαρσέιγ την τελευταία αγωνιστική διεκδικούν την 3η θέση και την πρόκριση στους "32" του Europa League. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί τη σεζόν 2011-2012.

Ολυμπιακός: Η ιστορία επαναλαμβάνεται με τη Μαρσέιγ

Την τελευταία αγωνιστική θα παίξει ο Ολυμπιακός την πρόκριση του στους "32" του Europa League. Η ομάδα του Πειραιά θα μπορούσε να έχει καθαρίσει αυτή την ιστορία στο "Βελοντρόμ", αλλά δεν τα κατάφερε. Πλέον την τελευταία αγωνιστική οι πρωταθλητές θα παίξουν έναν ακόμα "τελικό" αυτή τη φορά κόντρα στην Πόρτο.

Η ομάδα του Πειραιά επί της ουσίας διεκδικεί την τρίτη θέση του ομίλου με τη Μαρσέιγ. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία με αντίπαλο την ομάδα της Μασσαλίας. Τη σεζόν 2011-2012 ο Ολυμπιακός πάλι με τη Μαρσέιγ είχε διεκδικήσει την τελευταία αγωνιστική την πρόκριση, με τη διαφορά ότι τότε έπαιζε για τη δεύτερη θέση και όχι για την τρίτη.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στα ματς της 6ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό να έχει έξι βαθμούς και τη Μαρσέιγ επτά. Τότε οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν την Άρσεναλ με σκορ 3-1 και έφταναν τους εννιά βαθμούς. Την ίδια ώρα η Μαρσέιγ δοκιμαζόταν εκτός έδρας κόντρα στη Ντόρτμουντ από την οποία έχανε μέχρι το 85' με 2-1. Σε εκείνο το λεπτό ισοφάρισε και στο 87' ο Ματιέ Βαλμπουενά έκανε το 2-3 για τη Μαρσέιγ που έφτασε τους δέκα βαθμούς και πήρε την μπουκιά μέσα από το στόμα της ομάδας του Πειραιά.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά αυτή τη φορά Ολυμπιακός και Μαρσέιγ παίζουν για την τρίτη θέση. Οι "ερυθρόλευκοι" είναι σε θέση ισχύος, αφού εκείνο που θέλουν είναι ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που θα φέρει η Μαρσέιγ στο εκτός έδρας ματς με τη Σίτι. Δηλαδή αν λήξει το ματς στο Μάντσεστερ ισόπαλο και αυτό στο Καραϊσκάκη τότε ο Ολυμπιακός περνάει. Αν βέβαια οι "ερυθρόλευκοι" νικήσουν την Πόρτο τότε δεν τους ενδιαφέρει τι θα συμβαίνει στο "Έτιχαντ".