VARιά τιμωρία...

Γκολ δεν είχε βάλει η Ολιμπίκ Μαρσέιγ στο Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία επτά χρόνια (όσα έλειπε, δηλαδή, από τη διοργάνωση.) και βρήκε δύο κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Ποδηλατοδρόμιο» (σ.σ. «Βελοντρόμ») για να πάρει, μετά από ισάριθμα χρόνια, τους παρθενικούς της πόντους στον 3ο όμιλο. Γράφει ο Κώστας Μαστοράκης.

VARιά τιμωρία...

Αμφότερα ήρθαν χάρη στην πρωταγωνιστική, πλέον, παρουσία της τεχνολογίας στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. VARιά τιμωρία για τον Ολυμπιακό, παρότι μακριά από εμάς κάθε δαιμονοποίηση του VAR.

Η χρήση του είναι επιβεβλημένη, παρότι δεν θα εξαλείψει τα λάθη. Κι ας βγαίνουν… υποδεκάμετρα για αν το χέρι του Ραφίνια ήταν εντός περιοχής, αφού εν έτει 2020 ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ο μόνος που δεν ξέρει τι έχει γίνει στο γήπεδο να είναι εκείνος που καλείται να αποδώσει δικαιοσύνη.

Τώρα αν την απέδωσε χθες ο Χιλ Μανθάνο (και η ομάδα διαιτησίας του) είναι «άλλου παπά ευαγγέλιο».

Αλλά αν ο Ολυμπιακός σταθεί στο γιατί δεν πήγε ο Ισπανός να δει το δεύτερο πέναλτι, που του σφύριξαν από την ενδοεπικοινωνία ότι είχε γίνει, βλέπει το δέντρο και χάνει το δάσος: ακόμη κι αν δεν είχαν σφυριχθεί και τα δύο πέναλτι, ακόμη κι αν κέρδιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα συνέχιζε, αφού η Πόρτο έγινε η πρώτη ομάδα που έκοψε πόντους από τη Μάντσεστερ Σίτι.


Κι επειδή δύσκολα ΑΥΤΗ η Μαρσέιγ θα γίνει η δεύτερη που θα προκαλέσει βαθμολογική απώλεια στην ομάδα του Γκουαρντιόλα, στην Αγγλία, εκείνο το γκολ του Χασάν στην πρεμιέρα και το χθεσινό του Καμαρά στο πρώτο ημίχρονο κάνουν τον Ολυμπιακό να κρατά στα… πόδια του το ευρωπαϊκό μέλλον του!

Αρκεί να μην κάνει χειρότερο αποτέλεσμα από τους «Φοσέν» την άλλη εβδομάδα...

Η ομάδα του Μαρτίνς έπαθε... Παναθηναϊκό (καλή στο πρώτο, όχι στο δεύτερο, αντίθετα με τα φετινά της ειωθότα), αλλά αυτήν τη φορά δεν κράτησε το υπέρ της σκορ.

Προφανώς γιατί αφενός οι «Φωκαείς» είναι καλύτεροι από το «τριφύλλι», αφετέρου γιατί δεν γίνεται σε ένα ματς που παίζεις τα ρέστα σου για πρόκριση ο καλύτερός σου παίκτης να είναι ένας που την περασμένη εβδομάδα έκανε ντεμπούτο στη διοργάνωση και χθες για πρώτη φορά ήταν σε αυτήν βασικός (λέγε με Βρουσάι)...