Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη…

Δεν είναι δίκαιο να στοχοποιείται κάποιος ποδοσφαιριστής, ιδίως σε ομαδικό άθλημα, όμως σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και αυτό ισχύει στην περίπτωση του Παπέ Σισέ

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη…

Το ποδόσφαιρο δεν είναι δίκαιο άθλημα και πολλές φορές τα λάθη μένουν ατιμώρητα, όμως κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν συνέβη χθες βράδυ στην περίπτωση του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έκανε δύο χοντρά λάθη σε ολόκληρο το παιχνίδι και όχι μόνο τα πλήρωσε αλλά το έκανε και με… τόκο, αφού τόσα ήταν και τα γκολ που δέχθηκε από τη Μαρσέιγ μέσω της άσπρης βούλας του πέναλτι.

Μιας Μαρσέιγ που για παραπάνω από ένα ημίχρονο φαινόταν στην καλύτερη περίπτωση μια μέτρια ομάδα, την οποία ο Ολυμπιακός είχε «του χεριού του», ιδίως μετά το υπέροχο γκολ του Μαντί Καμαρά στο 33’ από την ασίστ του Μάριου Βρουσάι. Ό,τι έχτισε, όμως, στο α’ μέρος η ομάδα του Πειραιά το γκρέμισε με πάταγο στην επανάληψη.

Φυσικά, αν δεν είχε έρθει εκείνο το «καταραμένο» γκολ της ισοφάρισης, θα είχαμε εντελώς διαφορετική κουβέντα, θα μιλούσαμε για άλλο ματς. Με τα «αν», βέβαια, δεν γράφεται ιστορία, ωστόσο μπορούμε να εξετάσουμε πώς ήρθε αυτή η ρημάδα η ισοφάριση, που άλλαξε άρδην το παιχνίδι βάζοντας τους -ανήμπορους να απειλήσουν μέχρι εκείνο το σημείο- Γάλλους στο κόλπο από το πουθενά.

Δεν είναι δίκαιο να στοχοποιείται κάποιος ποδοσφαιριστής, ιδίως σε ομαδικό άθλημα, όμως σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και αυτό ισχύει στην περίπτωση του Παπέ Σισέ. Ο Σενεγαλέζος για δεύτερο σερί ματς ήταν ήταν επιπόλαιος και δεν απέφυγε το μεγάλο λάθος. Και το χειρότερο είναι ότι και αυτήν τη φορά το λάθος του οδήγησε σε γκολ της αντίπαλης ομάδας.

Όπως ακριβώς είχε συμβεί και στο προηγούμενο ματς πρωταθλήματος με τον Άρη, όπου από σφάλμα του ψηλόσωμου στόπερ ξεκίνησε η φάση που οδήγησε στο γκολ των «κιτρίνων», κάνοντας -χωρίς λόγο και αιτία- ντέρμπι ένα ματς που μέχρι εκείνη τη στιγμή έμοιαζε με… περίπατο για την ομάδα του Πειραιά.

Κάκιστη ήταν και η αντίδραση του Ραφίνια στο δεύτερο πέναλτι εις βάρος των «ερυθρόλευκων». Διότι είναι ανεπίτρεπτο παίκτης με τόσα καντάρια εμπειρίας να υποπίπτει σε τέτοιο παιδαριώδες λάθος. Για τον Βραζιλιάνο, όμως, είναι το πρώτο παράπτωμα, οπότε πάμε πάσο…