«Αϊ-Βασίλης» στη Μασσαλία

Πρωτομηνιά χθες (2/12), αλλά στον Ολυμπιακό την πέρασαν για… Πρωτοχρονιά και βγήκαν σαν τον Αϊ-Βασίλη στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ», μοιράζοντας δώρα απλόχερα το ένα πίσω από το άλλο. Γράφει ο Κώστας Χαλέμος.

«Αϊ-Βασίλης» στη Μασσαλία

Ο Ντιμιτρί Παγέ είπε «μερσί» κι έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα απ’ όπου εκτέλεσε δύο φορές τον Ζοσέ Σα.

Έτσι από το πουθενά και μέσω VAR η Μαρσέιγ, που είχε βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο στο πρώτο 45λεπτο, απέσπασε μια νίκη (2-1) που φαινόταν αδιανόητη μέχρι ο Σισέ να βάλει την τρικλοποδιά στον Τοβέν για το πέναλτι που έφερε το γκολ της ισοφάρισης. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε λίγο μετά ο πολύπειρος Ραφίνια να βάλει το χέρι του και να βγάλει το... μάτι του.

Αυτή ήταν η πιο τζάμπα από τις τζάμπα ήττες που γνώρισε ο Ολυμπιακός σε Πόρτο, Μάντσεστερ και Μασσαλία. Πήγαν στράφι έτσι η γκολάρα του Μαντί Καμαρά και το ελπιδοφόρο ντεμπούτο του Βρουσάι.

Το πόσο σημαντικός παίκτης είναι για τον Ολυμπιακό ο Μαντί Καμαρά το ξέραμε, δεν περιμέναμε το χθεσινό ματς για να το διαπιστώσουμε. Και πάλι όμως δεν μπορείς παρά να τρίβεις τα μάτια σου όταν βλέπεις την ενέργεια που κάνει στο 33’ για να πετύχει το 0-1.

Η απουσία του λόγω κορονοϊού από το πρώτο ματς που έγινε πριν από ενάμιση μήνα στο Φάληρο ήταν ιδιαίτερα αισθητή. Απών από τον αγώνα της πρεμιέρας ήταν και ο παίκτης που έδωσε την ασίστ χθες. Αυτός όχι γιατί είχε προσβληθεί από τον ιό ούτε γιατί ήταν τραυματίας. Απλά δεν ήταν τότε στα πλάνα του Μαρτίνς και έβλεπε τα ματς από τον πάγκο.

Όμως στο διάστημα που μεσολάβησε ο Βρουσάι έγινε «καλός πονοκέφαλος για τον προπονητή» και ο Πορτογάλος, που όχι μόνο δηλώνει ανοιχτός στους παίκτες που πηγαίνουν καλά αλλά το δείχνει κιόλας, του έδωσε φανέλα βασικού και μαζί την ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο στη διοργάνωση των αστεριών.