Δεν ίδρωσε ο... Ζοσέ Σα!

Αν δούμε πιο ψύχραιμα το ματς και αφήσουμε και στην άκρη το διαιτητικό λάθος στο δεύτερο γκολ, τότε θα διαπιστώσουμε ότι ο Ολυμπιακός έφυγε ηττημένος από την Μασσαλία δίχως να… ιδρώσει ο Ζοσέ Σα, γιατί πολύ απλά δεν απειλήθηκε!

 Δεν ίδρωσε ο... Ζοσέ Σα!

Λογικό και επόμενο είναι να σταθούν οι περισσότεροι στην απόφαση του Μανθάνο στο δεύτερο πέναλτι. Ναι, ήταν αυτό που έκρινε το αποτέλεσμα, από τη στιγμή που το ματς έληξε 2-1 υπέρ της Μαρσέιγ. Ωστόσο, αν μιλήσουμε καθαρά αγωνιστικά, τότε θα διαπιστώσουμε ότι ο Ολυμπιακός έφυγε ηττημένος δίχως να δεχτεί φάση στα «καρέ» του και με έναν Ζοσέ Σα να… ιδρώνει μόνο στα πέναλτι!

Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, ο Πορτογάλος γκολκίπερ, αν εξαιρεθεί το πρώτο δεκάλεπτο, επί της ουσίας δεν δέχτηκε φάση και ήταν έτοιμος να περάσει ένα από τα πιο ήσυχα βράδια του στο Champions League. Όποιες υποψίες ευκαιριών πήγαν να φτιάξουν οι Γάλλοι, τις εξουδετέρωσε με χαρακτηριστική άνεση. Φυσικά δεν φέρει ευθύνη για κανένα γκολ που δέχτηκε από τον σπεσιαλίστα Παγιέτ.Οπότε, ο τίτλος του άρθρου είναι λίγο... παραπλανητικός.

Τελικά, ήρθε ένα ανόητο πέναλτι του Σισέ, μία αδιανόητη αντίδραση στην «μπούκα» του Τοβέν από τον Σενεγαλέζο και ένα… κατά φαντασίαν πέναλτι, με αποτέλεσμα να γυρίσει ο Ολυμπιακός με το μηδέν από την Γαλλία.

Τι έφταιξε; Ο Ολυμπιακός έτσι όπως έπαιξε, δεν έπρεπε ούτε ισοπαλία να φέρει με την Μαρσέιγ, γιατί πολύ απλά οι Γάλλοι δεν έδειξαν τίποτα. Πολύ σωστά τα είπε ο Βαλμπουενά μετά το ματς. Έχασε από μία ομάδα που εκτός από τα δύο πέναλτι, δεν είχε να επιδείξει τίποτε άλλο.

Ο… φαφλατάς Τοβέν εξαφανίστηκε από τον Χολέμπας. Ο δε Μπενεντέτο δεν υπήρχε στο γήπεδο. Ο… πολύς Μπουμπακάρ Καμαρά βρήκε τον μάστορά του από τον Μαντί Καμαρά. Οι Βρουσάι και Φορτούνης μετά το 10’ έκαναν ό,τι ήθελαν έως το 45’, όμως, κρατούσε πίσω γερά ο Τσαλέτα Τσαρ. Αν ο Ελ Αραμπί πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, τότε μπορεί και η ζωή του Ολυμπιακού να ήταν πιο εύκολη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε το πέναλτι – δώρο του Σισέ, ήρθε και το δεύτερο πέναλτι, ήρθαν και οι συχνές διακοπές του διαιτητή που έκοβε τον ρυθμό, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε στο φινάλε με τον Σισέ να ισοφαρίσει.

Έγινε ένα παιχνίδι που σε αγωνιστικό επίπεδο οι Πειραιώτες δεν… κατάλαβαν πώς έχασε και πώς έμειναν μόνο έχοντας ενεργητικό ένα γκολ!

Για να μην πολυλογούμε, αν ο Ολυμπιακός δεν καταφέρει να βγει 3ος στον όμιλο την επόμενη εβδομάδα, θα είναι αποτυχία, γιατί πολύ απλά ΑΥΤΗ η Μαρσέιγ δεν δικαιούται να περάσει. Και δεν στεκόμαστε μόνο στη φάση του δεύτερου πέναλτι, αλλά στη γενικότερη εικόνα της στο φετινό Champions League.