Μαρσέιγ-Ολυμπιακός: Διαιτητής χωρίς «διπλά», ομάδες χωρίς ισοπαλία!

Λίγο πριν αρχίσει η μάχη του Ολυμπιακού με την Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ, θα πρέπει να ξέρετε ότι...

Μαρσέιγ-Ολυμπιακός: Διαιτητής χωρίς «διπλά», ομάδες χωρίς ισοπαλία!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σε λίγη ώρα (22.00) την Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ για την 5η αγωνιστική του Champions League με στόχο τη νίκη που θα τον κρατήσει πιθανώς όρθιο στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης του ομίλου, αλλά και με την ισοπαλία να είναι ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα από τη στιγμή που θα του δώσει το δικαίωμα να παίξει στη φάση των «32» του Europa League τον Φεβρουάριο του 2021.

Υπάρχουν δύο στοιχεία που δεν είναι θετικά γι΄αυτούς τους στόχους, αλλά φυσικά οι παραδόσεις είναι για να σπάνε και ο Ολυμπιακός μπορεί να το κάνει απόψε.

Πρώτον, ο Ισπανός διαιτητής Χεσούς Χιλ Μανθάνο δεν έχει φέρει «διπλό» τους τελευταίους μήνες σε αγώνες διοργάνωσης της UEFA σε επίπεδο συλλόγων. Η τελευταία φορά που το έκανε ήταν τον Φλεβάρη του 2019, όταν λίγες μέρες μετά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1 είχε σφυρίξει στη νίκη της Μπενφίκα στην Κωνσταντινούπολη επί της Γαλατά. Από τότε έχει παίξει σε 9 αγώνες Champions League ή Europa League και έχει φέρει μόνο νίκες των γηπεδούχων ή ισοπαλίες! Με πιο πρόσφατο, το Ρέιντζερς-Μπενφίκα 3-3.

Και δεύτερον ότι σε όλη την ιστορία του απέναντι σε γαλλικές ομάδες, ο Ολυμπιακός είχε πετύχει τρία ισόπαλα αποτελέσματα στις πρώτες έξι αναμετρήσεις του, αλλά έκτοτε σε 23 αγώνες ανάμεσα στον Ολυμπιακό και σε ομάδες από την Γαλλία για ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν ήρθε ποτέ ισοπαλία!!! Με τον Ολυμπιακό να έχει νικήσει 9 φορές και να έχει χάσει 14 ματς από Γάλλους.

Για να δούμε τι απ' όλα αυτά μπορεί να αλλάξει απόψε στη Μασσαλία...