Μαρσέιγ – Ολυμπιακός: Τα χρονικά σημεία που πρέπει να προσέξουν οι «ερυθρόλευκοι»

Η Μαρσέιγ παρουσιάζει δύο στοιχεία στα εντός έδρας παιχνίδια της στο γαλλικό πρωτάθλημα, τα οποία πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός σε ό,τι έχει να κάνει με το χρονικό διάστημα που σκοράρει.

Μαρσέιγ – Ολυμπιακός: Τα χρονικά σημεία που πρέπει να προσέξουν οι «ερυθρόλευκοι»

Άκρη με την φετινή Μαρσέιγ δεν μπορεί να βγει… Είναι μία ομάδα ή του ύψους ή του βάθους. Στο Champions League είναι απογοητευτική, δεν έχει σκοράρει, δεν έχει κερδίσει βαθμό και ακόμα και να κερδίσει τον Ολυμπιακό σε λίγες ώρες στο «Velodrome», δεν σημαίνει ότι θα πάρει στο τέλος την 3η θέση που οδηγεί στους «32» του Europa League.

Στο δε γαλλικό πρωτάθλημα παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό μία εντελώς διαφορετική εικόνα. Ειδικά στα παιχνίδια που δίνει στο γήπεδό της, συναντάμε μία Μαρσέιγ που κοιτάζει δεν αστειεύεται…

Τί έχει παρατηρηθεί στα φετινά παιχνίδια των Μασσαλαών στη Ligue 1 ως προς το σκοράρισμα; Είτε σκοράρει στο ξεκίνημα των αγώνων, είτε στο φινάλε! Συνήθως μπαίνει δυνατά στα παιχνίδια, κάτι που είχε συμβεί και με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Ας μείνουμε όμως στα όσα κάνει στο «Velodrome».

Στην Γαλλία λοιπόν, έχει σκοράρει φέτος πολύ νωρίς στις νίκες με 3-1 επί της Μπορντό (στο 5ο λεπτό) και στο 3-1 επί της Ναντ (μόλις στο 2’). Όταν σκοράρει νωρίς λοιπόν, φτάνει σε άνετες νίκες. Όταν δεν βρίσκει δίχτυα και κυνηγάει το σκορ, τότε καταφέρνει να ισοφαρίσει στο τέλος, δείγμα τού ότι δεν τα παρατάει. Στο 1-1 με την Λιλ ισοφάρισε στο 85’ και στο 1-1 με την Μετς στο 95’.

Εν ολίγοις, ο Ολυμπιακός ούτως ή άλλως θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένος στα πρώτα λεπτά και να μην παρουσιάσει τις… παιδικές ασθένειες που εμφάνισε στα άλλα δύο εκτός έδρας ματς του ομίλου σε Πόρτο και Μάντσεστερ. Και φυσικά, θα πρέπει να προσέξει και τα τελευταία λεπτά, καθώς η Μαρσέιγ έχει έναν μαγικό τρόπο να βρίσκει δίχτυα όταν βρίσκεται υπό πίεση! Αυτά μας έχει δείξει η Μαρσέιγ του… «Velodrome».

Και τέλος, θα πρέπει να έχουμε κατά νου και το εξής: Η επίσκεψη των οπαδών της Μαρσέιγ στους παίκτες πριν από το ματς με τη Ναντ πριν από τρεις μέρες, θορύβησε σε τέτοιο βαθμό το ποδοσφαιρικό τμήμα που «καθάρισε» το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο.