Αυτό είναι το παν για τον Ολυμπιακό

Είναι τελικός ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Μαρσέιγ γιατί μπορεί να σημαίνει Ευρώπη τον Φλεβάρη, όπως σχεδόν πάντα την τελευταία δεκαετία. Κι ας... ξαναείναι τελικός και με την Πόρτο!

Αυτό είναι το παν για τον Ολυμπιακό

Έχει δίκιο και «άδικο» ο Πέδρο Μαρτίνς με την πολύ σωστή ατάκα του στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μαρσέιγ. Ότι, δηλαδή, όποιος παίζει με στόχο την ισοπαλία συνήθως χάνει. Πολλές φορές έχει συμβεί να έχει μια ομάδα στο μυαλό της μόνο τη νίκη και τελικά να το πληρώσει και να μη σώσει ούτε την ισοπαλία.

Ασφαλώς και ο Ολυμπιακός θα παίξει για να νικήσει στο «Βελοντρόμ». Πολύ απλά διότι μπορεί να το κάνει. Αυτό δε σημαίνει ότι ενδεχόμενη ισοπαλία με την Μαρσέιγ θα είναι αποτυχία, διότι κανείς δεν αποτυγχάνει όταν κερδίζει μια πρόκριση. Κι ο Ολυμπιακός αν δεν χάσει στην Μασσαλία, θα έχει προκριθεί και θα παίξει σίγουρα για 9η φορά την τελευταία δεκαετία τον Φλεβάρη στην Ευρώπη. Την ώρα που οι άλλες ελληνικές ομάδες σπάνια το πετυχαίνουν. Και φέτος η ΑΕΚ ουσιαστικά δεν μπορεί πια να το πετύχει, ο δε ΠΑΟΚ έχει πιθανότητες αλλά δεν είναι και σίγουρος. Παίζοντας ο Ολυμπιακός στο Champions League με Σίτι, Πόρτο και Μαρσέιγ. Οι δε άλλες ελληνικές ομάδες στο Europa League, με αντίπαλους χαμηλότερης δυναμικότητας.

Γιατί πράγματι, με εξαίρεση τη σεζόν 2017-18 όταν βγήκε τέταρτος στο γκρουπ με Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Σπόρτινγκ, ο Ολυμπιακός πάντοτε παίζει Φλεβάρη (ή και πιο μετά) στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Το 2012 με Ρούμπιν και Μέταλιστ, το 2013 με Λεβάντε, το 2014 με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (στο Champions League), το 2015 με Ντνίπρο, το 2016 με Άντερλεχτ, το 2017 με Οσμανλίσπορ και Μπεσίκτας, το 2019 με Ντιναμό Κιέβου και το 2020 με Άρσεναλ και Γουλβς.

Ο μεγάλος στόχος είναι να το επαναλάβει και το 2021. Με νίκη επί της Μαρσέιγ θα έχει πιθανότητες και για το Champions League, πράγματι. Μπορεί, όμως, και να μην έχει. Με ισοπαλία στο «Βελοντρόμ» θα το έχει καταφέρει σίγουρα. Άρα δεν είναι αποτυχία η ισοπαλία, μην τρελαθούμε κιόλας. Το λέω αυτό γιατί αν συμβεί, κάποιοι μπορεί να το παρουσιάσουν κι έτσι!

Απέναντι σε μια ομάδα που δεν τα πηγαίνει καλά στην Ευρώπη, όμως στο γαλλικό πρωτάθλημα είναι κοντά στην κορυφή και με παιχνίδια λιγότερα, τα οποία αν κερδίσει μπορεί να βρεθεί στην πρώτη θέση. Πάνω από την Παρί Σεν Ζερμέν, την οποία άλλωστε νίκησε φέτος στο Παρίσι.

Για να προκριθεί, λοιπόν, ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του έναν μεγάλο τελικό με την Μαρσέιγ. Μακάρι να ακολουθήσει κι άλλος τελικός πρόκρισης, με την Πόρτο. Και να είναι για το Champions League. Αλλά αν αποκλείσει τους Γάλλους, ο νταμπλούχος Ελλάδας θα έχει ήδη σημειώσει σπουδαία επιτυχία σε έναν τέτοιον όμιλο. Όποιος δεν το καταλαβαίνει είτε σπέρνει τη...διχόνοια είτε τραβάει...ζόρια. Σεβαστά όλα.

Με τη νίκη, λοιπόν. Μα, πάνω απ' όλα, με την πρόκριση...