Μαρσέιγ - Ολυμπιακός: Ο κίνδυνος είναι ένας και λέγεται Τοβέν

Η Μαρσέιγ δεν έχει να επιδείξει πολλά πράγματα τη φετινή σεζόν, δεν τρομάζει σε καμία περίπτωση τον Ολυμπιακό, αλλά αν πρέπει έναν παίκτη να «κλειδώσουν» οι Πειραιώτες, αυτός δεν είναι άλλος από τον Τοβέν.

Μαρσέιγ - Ολυμπιακός: Ο κίνδυνος είναι ένας και λέγεται Τοβέν

Εύκολα μπορείς να διαβάσεις την Μαρσέιγ. Δεν είναι ομάδα που τρομάζει, δεν είναι ομάδα που θα πιέσει ασφυκτικά τους αντιπάλους της, δεν είναι ομάδα που σου εμπνέει εμπιστοσύνη ανασταλτικά.

Ωστόσο, είναι μία ομάδα που έχει κάποιες στιγμές που αν της βγει το παιχνίδι, τότε μπορεί να σε «σκοτώσει» ή για να μην υπερβάλουμε, να αρχίσει να φτιάχνει φάσεις σωρηδόν.

Αν οπωσδήποτε πρέπει να σταθούμε σε ονόματα, τότε θα επικεντρωθούμε σε δύο... Ο ένας είναι αδιαμφισβήτητα ο γκολκίπερ Μανταντά. Ο δεύτερος είναι ο Φλοριάν Τοβέν, ο 27χρονος Γάλλος εξτρέμ που «φλερτάρει» με τη μεταγραφή του στην Μίλαν.

Ο Τοβέν είναι ο παίκτης που κάνει τα πάντα στο επιθετικό κομμάτι της Μαρσέιγ. Κινείται κυρίως δεξιά και στο πρώτο ματς ο Χοσέ Χολέμπας κατάλαβε από πρώτο χέρι, ότι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός, γιατί ο Γάλλος έχει το απρόβλεπτο στοιχείο στο παιχνίδι του.

Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν ότι και ο Παγιέτ είναι παίκτης που πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός. Προφανώς και πρέπει να τον προσέξει, αλλά έχει χάσει την αίγλη του. Ο Τοβέν είναι με διαφορά ο υπ’ αριθμόν «ένα» κίνδυνος για την άμυνα των «ερυθρόλευκων».

Μια ματιά αν ρίξετε στους αριθμούς του και στα όσα κάνει στην Γαλλία, τότε θα διαπιστώσετε ότι σε κάθε παιχνίδι είναι μέσα σε ένα γκολ! Είτε σκοράροντας (έχει 4 γκολ), είτε πασάροντας (έχει 5 ασίστ). Σε δέκα ματς δηλαδή, έχει 9 συμμετοχές σε γκολ. Είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύεται τυφλά ο Βίλας - Μπόας και τρέμει μην τον χάσει μεσούσης της σεζόν, καθώς η Μίλαν πιέζει για τη μεταγραφή του.

Πολλά θα κριθούν λοιπόν στο δίδυμο Χολέμπας - Τοβέν. Στο πρώτο ματς ο Ελληνογερμανός μπακ τα πήγε μια χαρά, αν και ο Γάλλος λίγο έλειψε στα πρώτα λεπτά του Καραϊσκάκη να προκαλέσει προβλήματα. Εντός έδρας ο Τοβέν είναι ακόμα καλύτερος... Τα υπόλοιπα επί της οθόνης.