Μαρσέιγ-Ολυμπιακός: Ανησύχησαν με τον Βαλμπουενά

Η παρουσία του Ματιέ Βαλμπουενά στη Μασσαλία για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μαρσέιγ προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην παλιά του ομάδα.

Μαρσέιγ-Ολυμπιακός: Ανησύχησαν με τον Βαλμπουενά

Είναι γνωστό εδώ και μέρες ότι ο Ματιέ Βαλμπουενά δεν θα μπορέσει να παίξει με τη Μαρσέιγ λόγω της θλάσης που υπέστη σε προπόνηση του Ολυμπιακού πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Παρόλα αυτά ο Γάλλος ζήτησε από τον Πέδρο Μαρτίνς να του δώσει άδεια για να ταξιδέψει με την υπόλοιπη αποστολή στη Μασσαλία για το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ.

Ο Πορτογάλος κόουτς δεν μπορούσε να αρνηθεί στον ποδοσφαιριστή του και άναψε το πράσινο φως για να μπει στο αεροπλάνο και να ταξιδέψει στη Μασσαλία. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός ήθελε να βρίσκεται δίπλα στην ομάδα σε αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι της από το οποίο και θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό το ευρωπαϊκό μέλλον της.

Η είδηση ότι ο Βαλμπουενά ταξίδεψε με την αποστολή του Ολυμπιακού στη Μασσαλία αμέσως έγινε γνωστή και στη Γαλλία. Η θέα του Ματιέ να κατεβαίνει από το αεροπλάνο των πρωταθλητών Ελλάδας θορύβησε αρκετά τους συμπατριώτες του. Δεν πίστεψαν όσα γράφτηκαν από το πρωί σε εφημερίδες και ιστοσελίδες της πατρίδας μας. Οι Γάλλοι θεώρησαν ότι από την ελληνική πλευρά μπλόφαραν όλοι και ο Βαλμπουενά ήταν έτοιμος να παίξει.

Την καχυποψία τους οι Γάλλοι την έδειξαν στη συνέντευξη Τύπου. Πρώτα ρώτησαν τον Παπέ Σισέ αν θα παίξει ο Ματιέ Βαλμπουενά. Στη συνέχεια όταν κάθισε στο πάνελ ο Πέδρο Μαρτίνς η πρώτη ερώτηση που του υποβλήθηκε ήταν από Γάλλο δημοσιογράφο που τον ρώτησε αν πράγματι ο Ματιέ πήγε στη Γαλλία για ψυχολογικούς λόγους ή αν θα παίξει. Ανακουφίστηκαν όταν ο Πέδρο Μαρτίνς επιβεβαίωσε ότι ο Βαλμπουενά δεν θα παίξει και πήγε απλά για να βρεθεί στο πλευρό των συμπαικτών του.

Το τελευταίο που ήθελαν να ακούσουν οι Γάλλοι ήταν ότι ο Ματιέ είναι διαθέσιμος για τον αγώνα της Τρίτης. Δεν ξεχνάνε άλλωστε ότι στο πρώτο παιχνίδι αυτός έκρινε ουσιαστικά το νικητή με τη μπαλιά του στον Χασάν.