«Ταιριάζει» η Γαλλία στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός μετά από επτά χρόνια επιστρέφει σε γαλλικό έδαφος, φιλοδοξώντας να κάνει εμφανίσεις ανάλογες με αυτές του παρελθόντος που του χάρισαν σπουδαία αποτελέσματα.

«Ταιριάζει» η Γαλλία στον Ολυμπιακό

Όταν ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με την Μαρσέιγ, ένα πράγμα ήρθε στο μυαλό των οπαδών των νταμπλούχων Ελλάδας. Το 0-1 με τον Φετφατζίδη τον Νοέμβριο του 2011. Λογικό και επόμενο ήταν... Εκείνο το παιχνίδι έχει σημαδέψει όλους τους φίλους του Ολυμπιακού, γιατί ήταν κόντρα στα προγνωστικά και με έναν Βαλβέρδε που είχε κληθεί να αντιμετωπίσει αρκετές απουσίες. Σε εκείνο το ματς άλλωστε ο Μανιάτης έκανε από το... παράθυρο το ντεμπούτο του ως αμυντικός χαφ!

Με αφορμή λοιπόν το ταξίδι του Ολυμπιακού στην Μασσαλία, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η Γαλλία τού «ταιριάζει». Δεν χρειάζεται να πάμε πολλά χρόνια πίσω, στο μακρινό 1992 όταν με τον Βαϊτση είχε κερδίσει την Μονακό στο Λουί Ντε για το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Ας πάμε στις τελευταίες πέντε επισκέψεις του:

*** Τον Φλεβάρη του 2009 ο Ολυμπιακός πάει στο Σεντ Ετιέν στη ρεβάνς του 1-3 του Καραϊσκάκη. Στέκεται αξιοπρεπώς και χάνει με 1-2. Το χειρότερό του παιχνίδι σε σχέση με τις υπόλοιπες πέντε τελευταίες παρουσίες του στην Γαλλία.

*** Τον Φλεβάρη του 2010 ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 0-1 από την Μπορντό στο Καραϊσκάκη και πάει στην Γαλλία για να ανατρέψει το σκορ. Με τον Μήτρογλου ισοφαρίζει σε 1-1 και ο Ραούλ Μπράβο χάνει μία τεράστια ευκαιρία για το 1-2. Σε εκείνο το ματς ο Ολυμπιακός είχε παίξει μπαλάρα! Στο τέλος η Μπορντό κέρδισε με 2-1.

*** Τον Νοέμβριο του 2011 είναι το διπλό του Ολυμπιακού με την Μαρσέιγ στην Μασσαλία με το γκολ του Φετφατζίδη με 1-0.

*** Τον Νοέμβριο του 2012 έρχεται η ανατροπή του Ολυμπιακού μέσα στο Μονπελιέ και το 0-1 γίνεται 2-1 με τα γκολ του Τοροσίδη και του Μήτρογλου στις καθυστερήσεις.

*** Τον Νοέμβριο του 2013 ο Ολυμπιακός γνωρίζει την ήττα στο φινάλε από την Παρί Σεν Ζερμέν με 1-2. Είχε ισοφαρίσει στο 80’ με τον Μανωλά και ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει έναν βαθμό, μέχρι που ήρθε ο Καβάνι και χάρισε τη νίκη στους Παριζιάνους. Μετά από εκείνο το ματς ο Λοράν Μπλαν έλεγε ότι «ο Ολυμπιακός ήταν από τις καλύτερες ομάδες που πέρασαν από το Παρίσι».

Για να δούμε λοιπόν αν θα συνεχιστεί το σερί των καλών εμφανίσεων του Ολυμπιακού επί γαλλικού εδάφους το βράδυ της Τρίτης (1/12, 22.00) στην Μασσαλία.