Ολυμπιακός: Το μάθημα της διαχείρισης του ρόστερ

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς έχει αντιληφθεί ότι μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο με το ρόστερ που έχει.

Ολυμπιακός: Το μάθημα της διαχείρισης του ρόστερ

Το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι εξελίχθηκε λίγο πολύ έτσι όπως αναμενόταν. Ο Ολυμπιακός με όσα όπλα του είχαν απομείνει στη φαρέτρα του πάλεψε για να διασωθεί. Δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο απέναντι σε έναν ανώτερο αντίπαλο. Δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω όταν πήγε σε μία "μάχη" χωρίς τον βαρύ του οπλισμό. Αυτό που μπορούσε να κάνει ήταν να αντισταθεί και να πέσει με αξιοπρέπεια.

Η εικόνα που έδειξε την Τετάρτη το βράδυ σίγουρα δεν συμβαδίζει με την ομάδα που έχει φτιάξει και με αυτό που ίσως θα βλέπαμε αν είχε στη διάθεση του, τους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές που για διάφορους λόγους είχαν μείνει στα… πιτς. Από εδώ και πέρα κοιτάζει το ματς με τη Μαρσέιγ, διότι για την ευρωπαϊκή του πορεία είναι "τελικός". Αυτό είναι το ματς της χρονιάς για τον Ολυμπιακό, αφού εκεί μπορεί να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή του συμμετοχή και το 2021 και αυτός είναι ο βασικός στόχος. Ένας βαθμός θα του είναι αρκετός για να παίζει και τον Φεβρουάριο στην Ευρώπη. Αν πάρει το "διπλό", που μπορεί να το πάρει τότε έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει και να ονειρεύεται κάτι καλύτερο.

Η εβδομάδα που έχει περάσει με τις συνεχόμενες απώλειες ποδοσφαιριστών είναι και ένα μάθημα για τον Ολυμπιακό και τον Πέδρο Μαρτίνς. Στη μεταγραφική περίοδο έφτιαξε ένα μεγάλο ρόστερ για να έχει λύσεις σε δύσκολες στιγμές, διότι υπολόγιζε σε τέτοιες λόγω της πανδημίας.

Ο Πορτογάλος έχει πάρει ένα μάθημα για τη διαχείριση του ρόστερ που πρέπει να κάνει από εδώ και στο εξής, διότι αυτή η ιστορία θα τραβήξει και ίσως στο μέλλον υπάρξουν κι άλλες δύσκολες ημέρες με απώλειες ποδοσφαιριστών. Πριν τη Μαρσέιγ ο Ολυμπιακός έχει τον Άρη και θέλει κι εκεί το διπλό. Εκτός από τις απουσίες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει, σε αυτό το ματς θα πρέπει να αντιμετωπίσει και την κόπωση από την προσπάθεια της Τετάρτης.

Ο Μαρτίνς αποφάσισε να δουλέψει με μεγάλο ρόστερ, αλλά το θέμα είναι να το εμπιστεύεται και να κρατάει "ζεστούς" αρκετούς ποδοσφαιριστές. Με τον Παναθηναϊκό έπαιξε ο Ανδρούτσος χωρίς να έχει λεπτά συμμετοχής στα πόδια του. Βγήκε σε μία κόντρα και δεν ήξερε τι να κάνει. Όχι, ο Ανδρούτσος δεν είναι κακός παίκτης, αλλά δεν έχει ρυθμό. Με τη Σίτι μπήκε αλλαγή ο Βρουσάι και στα πρώτα λεπτά που πέρασε στο γήπεδο έδωσε ενέργεια και έδειξε ότι αξίζει κάτι παραπάνω. Το ίδιο ισχύει και για τον Ντρέγκερ που έπαιξε σε αυτά τα δύο παιχνίδια.

Στους δύο πρώτους ο Μαρτίνς δεν έχει δώσει λεπτά όπως δεν έχει δώσει πολύ χρόνο και σε άλλους. Έχει επιμείνει σε μεγάλο βαθμό σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, είτε βάζοντας τους βασικούς, είτε ως αλλαγή. Και ο ίδιος θα έχει συνειδητοποιήσει ότι θα πρέπει να τους έχει πιο "ζεστούς", διότι άλλο η προπόνηση και άλλο ένα επίσημο παιχνίδι. Ήδη με τον Άρη θα πρέπει να στηριχτεί σε κάποιους για να μπορέσει να λυγίσει μία ομάδα που κάνει πολύ καλό πρωτάθλημα.

Υλικό έχει ο Ολυμπιακός, αλλά και ο κόουτς αυτό το υλικό οφείλει να το έχει σε ετοιμότητα και να κάνει μία διαχείριση που θα του επιτρέπει να έχει σε ετοιμότητα τους παίκτες με τους οποίους καθημερινά δουλεύει στον Ρέντη. Αυτή η σεζόν δεν βγαίνει με λίγους παίκτες και με άλλους απλά να προπονούνται στο αθλητικό κέντρο. Και ο ποδοσφαιριστής πρέπει να αισθάνεται και να ξέρει ότι είναι μέρος της ομάδας, διότι και εκείνος έτσι είναι πιο έτοιμος.