Ας το αφήσουμε πίσω καλύτερα, γιατί έχει… Μασσαλία

Ο Ολυμπιακός όταν φτάνει στο 88’ να κάνει την πρώτη του τελική και έχει μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζοσέ Σα, αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε ότι δεν ακολούθησε ποτέ τον ρυθμό της Μάντσεστερ Σίτι.  Το θέμα είναι να έχει ρυθμό στην Μασσαλία, γιατί αν δεν έχει…

Ας το αφήσουμε πίσω καλύτερα, γιατί έχει… Μασσαλία

Η Μάντσεστερ Σίτι κάνει… περίπατο στον όμιλο. Τέσσερις αγωνιστικές, τέσσερις νίκες με χαρακτηριστική ευκολία και πλέον, αυτό που έχει σημασία για τον Ολυμπιακό είναι να ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο με την 3η θέση. Ναι μεν υπάρχουν οι μαθηματικές ελπίδες για τη 2η θέση, αλλά ας μην γελιόμαστε. Αν οι «ερυθρόλευκοι» φέρουν τα «πάνω-κάτω», πάρουν μία νίκη στην Μασσαλία και κερδίσουν με τρία γκολ διαφορά την Πόρτο στο Καραϊσκάκη (με την προϋπόθεση ότι οι «δράκοι» δεν θα πάρουν τίποτα από την Σίτι στο ματς του «Ντραγκάο»), τότε θα συναντήσουν στους «16» του Champions League ομάδες επιπέδου… Μάντσεστερ Σίτι. Θα έχει τύχη ο Ολυμπιακός να προχωρήσει στη διοργάνωση; Απαντήστε εσείς στο ερώτημα.

Φυσικά και υπάρχουν ελαφρυντικά για όσα έγιναν με την ομάδα του Μάντσεστερ… Φυσικά και ο Ολυμπιακός έπαιζε χωρίς φορ, χωρίς κλασικό αριστερό μπακ, με τον Βαλμπουενά στα… πιτς και με τον Καμαρά σε ρόλο αριστερού εξτρέμ (αργότερα τον Πέπε ως αριστερό εξτρέμ). Φυσικά και υπάρχει και η δικαιολογία ότι ο Ολυμπιακός έχει «χτυπηθεί» ανελέητα από τραυματισμούς και κορονοϊό. Φυσικά, υπάρχει και η ένσταση στη φάση του γκολ της Σίτι, καθώς όντως προηγήθηκε φάουλ του Γκουντογκάν στον Ντρέγκερ.

Ο Ολυμπιακός ορθώς διαμαρτύρεται για τη συγκεκριμένη φάση, αλλά ας μην χάσουμε την ουσία. Και η ουσία είναι ότι οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της Σίτι για… 88 λεπτά. Τότε έφτασε στο σημείο να κάνει την πρώτη του τελική.

Γιατί είμαστε λίγο παραπάνω καυστικοί και είχαμε... απαιτήσεις (που λέει ο λόγος) για το συγκεκριμένο παιχνίδι, που ορθώς ο Ολυμπιακός μπορεί να επικαλεστεί ένα σωρό δικαιολογίες και εν τέλει δεν είχε τίποτα να χάσει; Επειδή ο ίδιος ο Μαρτίνς ήταν εκείνος που δημιούργησε προσδοκίες για το ματς με τους «πολίτες» μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και την εικόνα στο β’ μέρος. Εκείνος είχε πει ότι «θα είμαστε καλύτεροι με την Σίτι». Αν ο Μαρτίνς δεν έκανε αυτές τις δηλώσεις, δεν θα ασχολιόμασταν καν με τα όσα έγιναν στο ματς με τους «πολίτες». Ας μην γελιόμαστε… Η διαφορά ποιότητας είναι μεγάλη ανάμεσα στις δύο ομάδες, πόσω μάλλον όταν ο Ολυμπιακός έχει μείον έξι ποδοσφαιριστές και τον Ραφίνια με πρησμένο αστράγαλο να σφίγγει τα δόντια και να παίζει.

Για αυτό λοιπόν ας το αφήσουμε πίσω το ματς με την Σίτι και ας επικεντρωθούμε στον αγώνα της Μασσαλίας. Ο ρεαλιστικός στόχος των Πειραιωτών εξ αρχής ήταν η 3η θέση. Η 2η θέση ναι μεν θα είναι μία τεράστια επιτυχία, αλλά οι ομάδες που θα συναντήσει τον Φλεβάρη, θα είναι ομάδες που θα διεκδικούν το τρόπαιο, όπερ σημαίνει ότι οι πιθανότητες να συνεχίσει και τον Μάρτιο θα είναι απειροελάχιστες.

Αντιθέτως, στους «32» του Europa League μπορεί να πετύχει ομάδες επιπέδου Νάπολι ή Άρσεναλ, αλλά μπορεί να πετύχει και ομάδες επιπέδου Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Μόλντε ή Βολφσμπέργκερ. Δεν θα είναι καταδικασμένος σε καμία περίπτωση, αφού υπάρχουν και ισχυρές ομάδες, και άλλες που είναι στα μέτρα του και κάποιες που είναι μία σκάλα πιο κάτω από τον Ολυμπιακό. Οπότε, ας μην ασχοληθούμε περαιτέρω με την Σίτι και ένα ματς που εξ αρχής γνωρίζαμε ότι δύσκολα θα γλίτωνε. Έχει μπροστά του ένα ματς που του αρκεί και η ισοπαλία για να πάει δίχως άγχος να υποδεχθεί την τελευταία αγωνιστική την Πόρτο.