Τι δείχνουν οι «μάχες» του Ολυμπιακού με Άγγλους

Με το αποψινό παιχνίδι κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι ο Ολυμπιακός θα φτάσει τις δέκα αναμετρήσεις με ομάδες της Premier League από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Πέδρο Μαρτίνς.

Τι δείχνουν οι «μάχες» του Ολυμπιακού με Άγγλους

Από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού ο Πέδρο Μαρτίνς κάθε χρόνο αντιμετωπίζει ομάδα της Premier League. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκουν συνεχώς απέναντι τους κλαμπ από την Αγγλία και η αλήθεια είναι ότι δεν τα έχουν πάει καθόλου άσχημα.

Το καλοκαίρι του 2018 ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε για τα προκριματικά του Europa League τη Μπέρνλι. Στο Φάληρο τη νίκη με σκορ 3-1 και με το 1-1 της ρεβάνς πέρασε στους ομίλους της διοργάνωσης.

Πέρσι στον όμιλο του Champions League βρήκε απέναντι του την Τότεναμ. Στο «Γ. Καραϊσκάκης» οι δύο ομάδες έμειναν στο 2-2, ενώ στη ρεβάνς οι Πειραιώτες ηττήθηκαν με σκορ 4-2. Για όσους δεν θυμούνται στο ματς του Λονδίνου οι Πειραιώτες είχαν προηγηθεί με 2-0 και πλήρωσαν πολύ ακριβά τα λάθη που έκαναν εκείνο το βράδυ.

Η ομάδα του Πειραιά συνέχισε την πορεία της στο Europa League και εκεί βρήκε ακόμα δύο ομάδες από την Premier League. Στους "32" αντιμετώπισε την Άρσεναλ από την οποία έχασε στο Φάληρο με 1-0, αλλά τη νίκησε στο Λονδίνο με 2-1 και την απέκλεισε. Στους "16" της διοργάνωσης βρήκε στο δρόμο του τη Γουλβς με την οποία έμεινε στο 1-1 στο πρώτο παιχνίδι και ηττήθηκε με 1-0 στη ρεβάνς.

Σε όλα αυτά προσθέστε και τη φετινή ήττα με 3-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι στο "Έτιχαντ". Μέχρι τώρα καμία από τις αγγλικές ομάδες που βρήκε στο δρόμο του δεν κατάφερε να τον νικήσει δύο φορές. Ούτε ο Ολυμπιακός νίκησε κάποια δύο φορές. Έχει αρκετά καλή παράδοση με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του και δεν έχει σκοράρει μόνο εντός έδρας με την Άρσεναλ και εκτός έδρας με τη Γουλβς. Φυσικά το αποψινό παιχνίδι είναι ειδικών συνθηκών με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει αρκετές και σημαντικές απουσίες.