Ολυμπιακός: Η δοκιμή με τρεις στόπερ και ο Ραφίνια

Ο Πέδρο Μαρτίνς δοκίμασε σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς ενόψει του ματς με την Μάντσεστερ Σίτι (25/11, 19:55, LIVE στο fosonline.gr). Θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Ραφίνια. Τα σενάρια για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Η δοκιμή με τρεις στόπερ και ο Ραφίνια

Όλο το θέμα για την αποψινή (25/11, 19:55, LIVE στο fosonline.gr) αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μάντσεστερ Σίτι είναι ο τρόπος με τον οποίο θα καλυφθούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί. Οι απουσίες είναι πολλές και σε σημαντικές θέσεις με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει στο μυαλό του δύο πλάνα για την ενδεκάδα.

Αυτός που θα κρίνει τα πάντα για το αρχικό σχήμα είναι ο Ραφίνια. Ο Βραζιλιάνος μπακ είναι στην αποστολή για το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι, αν και χθες έκανε θεραπεία στον Ρέντη και όχι προπόνηση στο Καραϊσκάκη. Ο Ραφίνια θέλει να παίξει, αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να είναι έτοιμος. Ο Μαρτίνς θα τον περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή και αν τα καταφέρει και δηλώσει «παρών», τότε το πιθανότερο είναι ότι θα πάμε σε σχήμα με Ντρέγκερ, Σεμέδο, Σισέ και Ραφίνια. Στα χαφ θα παίξουν οι Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Πέπε, με τον Μασούρα και τον Φορτούνη πιο μπροστά. Αυτό είναι ένα σενάριο με τον Ραφίνια να παίζει, αλλά είναι αλήθεια ότι και ο Μαρτίνς την απόφαση θα την πάρει την τελευταία στιγμή.

Με τον Ραφίνια να μην μπορεί να παίξει, ο Πορτογάλος έχει έτοιμο το εναλλακτικό πλάνο. Χθες πριν από την προπόνηση μίλησε με Σεμέδο, Σισέ και Μπα. Δεν το έκανε τυχαία αυτό, αφού προετοίμασε τους ποδοσφαιριστές του γι’ αυτό που θα ακολουθούσε στο δίτερμα. Εκεί έβαλε τους τρεις στόπερ μπροστά από τον Σα και έδειξε την πρόθεση να αγωνιστεί με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Δεν του αρέσει αυτό το σύστημα, αλλά αυτήν τη στιγμή είναι μία λύση αφού έχει ξεμείνει από μπακ.

Εάν πάει σε αυτό το σύστημα, τότε θα έχει δεξιά τον Ντρέγκερ και αριστερά τον Μασούρα. Από κει και πέρα οι υπόλοιποι τέσσερις της ενδεκάδας θα είναι οι Καμαρά, Μπουχαλάκης, Εμβιλά και Φορτούνης. Το σύστημα με τρεις στόπερ έχει πολλές πιθανότητες, αφού έγινε δοκιμή χθες στο Καραϊσκάκη. Πάντως, υπάρχει και η προοπτική να παίξει μπακ ο Ανδρούτσος αντί του Ραφίνια. Αυτό το σενάριο φαίνεται να απομακρύνεται, με τον Μαρτίνς να έχει δουλέψει όλα τα υπόλοιπα σχήματα. Τα πάντα θα κριθούν λίγες ώρες πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης στο «Γ. Καραϊσκάκης».

*Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ πριν την αποψινή αναμέτρηση (25/11, 19:15) του Ολυμπιακού στο Champions League στο σημερινό ΦΩΣ!