Ολυμπιακός: Δεν ήθελε να έρθει... χαμένη η Μάντσεστερ Σίτι

Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει την Μάντσεστερ Σίτι σε μία περίοδο που ναι μεν είναι “πληγωμένη”, αλλά κυρίως διψασμένη για να γυρίσει στις επιτυχίες.  

Ολυμπιακός: Δεν ήθελε να έρθει... χαμένη η Μάντσεστερ Σίτι

Μια ματιά αν ρίξετε στα ρεπορτάζ των αγγλικών ΜΜΕ, τότε μπορείτε να αντιληφθείτε ότι η Μάντσεστερ Σίτι δεν έρχεται για βόλτα στην Ελλάδα την Τετάρτη (25/11, 19.55). Και καλό θα είναι κάποια στιγμή να σταματήσουν και οι αναφορές περί “κακού φεγγαριού”.

Όντως, οι “πολίτες” στην Premier League δεν διανύουν την καλύτερή τους περίοδο. Είναι στη 13η θέση, σε μία θέση που δεν μπορούσαν να το ευχηθούν ούτε οι οπαδοί της... Γιουνάιτεντ. Στην πραγματικότητα, όμως, καμία ομάδα στον πλανήτη δεν έχει την πολυτέλεια όταν αντιμετωπίζει την Σίτι, να ισχυρίζεται ότι την βρίσκει σε κακό “timing”, όπερ σημαίνει ότι θα είναι πιο εύκολο το έργο της.

Η Τότεναμ την κέρδισε με 2-0 με δύο τελικές προσπάθειες! Συνομώτησε το σύμπαν με λίγα λόγια. Κατά την άποψή μας, είναι άσχημο νέο για τον Ολυμπιακό το γεγονός ότι η Σίτι προέρχεται από ήττα.

Είναι “πληγωμένη”, αλλά αποφασισμένη να πάρει το διπλό στο Φάληρο για να ξεμπερδέψει με την πρώτη θέση και να εστιάσει στη συνέχεια στο πρωτάθλημα.

Τα αγγλικά ΜΜΕ έχουν οργιάσει τις τελευταίες ώρες, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο Γκουαρντιόλα έχει πεισμώσει σε τέτοιο βαθμό από τις κριτικές που έχουν γίνει για εκείνον και τους ποδοσφαιριστές του, που είναι αποφασισμένος να βάλει όλα τα “βαριά χαρτιά” του στο Φάληρο για να επιστρέψει στις επιτυχίες και να σταματήσει η γκρίνια στα πέριξ του “Etihad Stadium”.

Σε όλα αυτά προσθέστε και τις απουσίες που θα έχει ο Ολυμπιακός εν αντιθέσει με τις επιστροφές τραυματιών της Σίτι (με πρώτο-πρώτο τον Αγκουέρο), για να επιβεβαιωθούν τα όσα γράφουμε παραπάνω, ότι όποιος πέσει στην παγίδα περί “κακού φεγγαριού” των “πολιτών”, τότε πλανάται πλάνην οικτρά!

Στο πρωτάθλημα εμφανίζεται... δυσκοίλια στο σκοράρισμα, καθώς έχει μόλις 10 γκολ σε 8 αγωνιστικές! Πρόκειται για νούμερα που δεν παραπέμπουν στη Σίτι και δη σε ομάδες του Γκουαρντιόλα. Στο Champions League, όμως, ο μέσος όρος της είναι τρία γκολ ανά ματς.

Για αυτό το λόγο, το παιχνίδι ήταν εξ αρχής δύσκολο για τον Ολυμπιακό, αλλά γίνεται ακόμα πιο δύσκολο εξαιτίας της “δίψας” της Σίτι να επανέλθει στις επιτυχίες.
Προσωπικά δεν θεωρούμε πάντως ότι θα έρθει η καταστροφή σε περίπτωση ανεπιτυχούς αποτελέσματος την Τετάρτη (25/11). Εξ αρχής γνωρίζαμε ότι ο τελικός των... τελικών θα είναι την πρώτη μέρα του Δεκέμβρη στην Μασσαλία.