Ο Ολυμπιακός ανάμεσα σε 1,5 δισ. ευρώ!

Το πολύ δύσκολο έργο του Ολυμπιακού στον όμιλο του Champions League και οι "μάχες" του με τεράστια μεγέθη που είναι απλησίαστα για τα ελληνικά δεδομένα.

Ο Ολυμπιακός ανάμεσα σε 1,5 δισ. ευρώ!

Με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων ο Ολυμπιακός θα κληθεί να κερδίσει δύο στοιχήματα. Το ένα να αποδείξει εντός των συνόρων ότι και φέτος είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και το άλλο να καταφέρει να εξασφαλίσει την παρουσία του στην Ευρώπη και το 2021.

Οι Πειραιώτες μετά τις πρώτες τρεις αγωνιστικές έχουν τρεις βαθμούς και πολύ καλή παρουσία στα παιχνίδια με Πόρτο και Μάντσεστερ Σίτι, εκτός έδρας. Ο Ολυμπιακός θεωρητικά πλέον διεκδικεί την τρίτη θέση, αλλά και γι' αυτή χρειάζεται αρκετή δουλειά και προσοχή. Δεν έχει εξασφαλίσει τίποτα σε έναν όμιλο που μπορεί να παρουσιάζεται ως βατός για τους νταμπλούχους Ελλάδας, αλλά δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς καλείται να τα βάλει με θηρία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με μεγέθη που είναι απλησίαστα και μάλιστα δείχνουν πόσο μεγάλη διαφορά υπάρχει. Η συνολική αξία των αντιπάλων του Ολυμπιακού στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είναι στο 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ.

Από αυτό και μόνο μπορεί να καταλάβει κανείς για πόσο μεγάλα μεγέθη μιλάμε. Η Μάντσεστερ Σίτι έχει ένα ρόστερ που κοστολογείται 1,08 δισ. εκατ. ευρώ, η Μαρσέιγ 228,45 εκατ. ευρώ και η Πόρτο 255,03 εκατ. ευρώ. Από τα αυτά και μόνο φαίνεται ότι η διαφορά είναι τεράστια και ο Ολυμπιακός καλείται έναν από αυτούς να τον αφήσει έξω. Ένας Ολυμπιακός που θυμίζουμε ότι κοστολογείται 96 εκατ. ευρώ!