Η σωστή απόφαση του Ολυμπιακού για τον Εμβιλά

Γιατί δικαιώνονται στον Ολυμπιακό που αποφάσισαν την περασμένη μεταγραφική περίοδο να αποκτήσουν τον Γιαν Εμβιλά.

Η σωστή απόφαση του Ολυμπιακού για τον Εμβιλά

Στη μεταγραφική περίοδο όταν έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Γιαν Εμβιλά υπήρξε και η άποψη ότι ίσως να μη χρειαζόταν αυτή η μεταγραφή. Στον Ολυμπιακό, ωστόσο ήταν διατεθειμένοι να καλύψουν το κενό του Γκιγιέρμε με έναν ποδοσφαιριστή μεγάλης αξίας και ποιότητας. Έναν παίκτη που θα έκανε τον Βραζιλιάνο να ξεχαστεί.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, προχώρησε στην απόκτηση του Γιαν Εμβιλά αν κι εκείνη τη στιγμή δούλευε και την περίπτωση του Πέπε. Από τον Πειραιά τότε διαβεβαίωναν ότι η μία μεταγραφή δεν εξαρτάται από την άλλη. Ο Ολυμπιακός ήθελε και τους δύο παίκτες, διότι είχαν διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Πράγματι τώρα δικαιώνονται στον Πειραιά βλέποντας ότι ο παίκτης είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα. Ο Εμβιλά δεν έχει αντικαταστήσει απλά τον Γκιγιέρμε, αλλά τον έχει κάνει να ξεχαστεί κιόλας. Ο Γάλλος στο ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι είναι ο κορυφαίος των νταμπλούχων Ελλάδας.

Το φοβερό με τον Εμβιλά είναι ότι ήταν ο καλύτερος του Ολυμπιακού ακόμα και το διάστημα που η ομάδα ήταν χάλια και η Σίτι έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Ήταν ο μοναδικός που πάλευε στη μεσαία γραμμή και έκοβε τα πάντα. Μεγάλο προσόν αυτού του παίκτη είναι η τέλεια μεταβίβαση που έχει και η σωστή σκέψη.

Σου δίνει την εντύπωση ότι ξέρει που θα στείλει τη μπάλα πριν καν αυτή έρθει στα πόδια του. Ο Εμβιλά είναι αλάνθαστος και βλέποντας τον από το γήπεδο μπορείς να καταλάβεις πολύ περισσότερα για τον παίκτη. Είναι ηγετική φυσιογνωμία, ο Εμβιλά και δεν σταματάει να δίνει οδηγίες στους συμπαίκτες του. Κάτι σαν δεύτερος προπονητής μέσα στο γήπεδο μοιάζει ο Γάλλος άσος. Αυτός παρότρυνε και τους συμπαίκτες του να βγουν από την περιοχή τους και τους κράτησε στο δύσκολο διάστημα. Αυτή τη στιγμή η ενδεκάδα ξεκινάει και τελειώνει στον Εμβιλά!