Η εξήγηση για τη φάση του Χολέμπας

Ο Χοσέ Χολέμπας έφτασε κοντά να κάνει το 1-1 για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με τη Σίτι, αλλά δεν πήρε τη σωστή απόφαση. Τι συνέβη σε εκείνη τη φάση;

Η εξήγηση για τη φάση του Χολέμπας

Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι ήταν ο Χοσέ Χολέμπας. Αξίζει να σταθούμε στην παρουσία του διεθνούς μπακ των Πειραιωτών, διότι με άλλη προοπτική ήρθε και αλλιώς εξελίσσεται.

Σαφώς και δεν είναι Τσιμίκας ο Χολέμπας και δεν μπορεί να είναι στα 36 του, αλλά στα 23 του σίγουρα ήταν. Δεν μπορεί να κάνει τις κούρσες που έκανε ο προκάτοχος του, όμως, παίζει με την εμπειρία και τη δεδομένη ποιότητα του έχει.

Στο ματς με τη Σίτι έβγαιναν πάνω του ο Μαχρέζ και ο Γουόκερ, δύο τρομεροί παίκτες που μπορούν να σε εκθέσουν ανά πάσα στιγμή. Ο Χολέμπας στάθηκε εξαιρετικά και στο ανασταλτικό κομμάτι. Δεν είχε πρόβλημα από τους αντιπάλους του και επίσης όποτε χρειάστηκε να βγει μπροστά το έκανε με επιτυχία.

Αποκορύφωμα ήταν η φάση του 74’ στην οποία ο Χολέμπας πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά στην τελική προσπάθεια δεν πήρε τη σωστή απόφαση. Βέβαια, για τη συγκεκριμένη φάση υπάρχει εξήγηση και το πιο άσχημο είναι για το 3-0 από τη Σίτι να «χρεώνει» κανείς τον Χολέμπας. Ο 36χρονος μπακ πέρασε τους πάντες και όταν έπρεπε να αποφασίσει τι θα κάνει δύο πράγματα συνέβησαν. Είτε κουράστηκε και δεν είχε το καθαρό μυαλό, είτε δεν είδε συμπαίκτη του στο σημείο που είχε στο μυαλό του και από τον ενθουσιασμό της στιγμής έκανε αυτή τη σέντρα σουτ.

Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να ευθύνεται ο Χολέμπας που ο Ολυμπιακός δεν έκανε το 1-1. Και επίσης κάτι ακόμα για τον διεθνή μπακ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και πως ήρθε στην Ελλάδα. Αποκτήθηκε για να είναι μία αξιόπιστη εναλλακτική λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας. Έχει παίξει βασικός σε όλα τα μεγάλα ματς και είναι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Όσο έπαιρνε παιχνίδια και έβρισκε ρυθμό τόσο καλύτερος γινόταν και το χειρότερο για τους Πειραιώτες είναι να τα… ακούει κιόλας για τη φάση του 74’.