Ο Ολυμπιακός πρέπει να μάθει να σκοράρει στο Champions League

Η πολύ καλή εικόνα δεν αρκεί σε αυτό το επίπεδο για να πάρεις θετικό αποτέλεσμα και ο Ολυμπιακός εκτός από το ότι πετάει το πρώτο ημίχρονο, πετάει και πολλές ευκαιρίες.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να μάθει να σκοράρει στο Champions League

Για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι ο Ολυμπιακός έμεινε με μία γλυκόπικρη γεύση. Από τη μία έχει να λέει ότι προσπάθησε, ότι πάλεψε, ότι είχε κατοχή και προβλημάτισε τη Σίτι για 36 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Από την άλλη ότι πέταξε ένα ημίχρονο, ότι ήταν φοβισμένος και σεβάστηκε τον αντίπαλο του περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε.

Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου σου έδινε την εντύπωση ότι πήγε στο Μάντσεστερ για να βγάλει την υποχρέωση και ότι ποτέ δεν πίστεψε πως θα έπαιρνε κάτι από αυτό το παιχνίδι. Ακόμη και πέρσι στο Μόναχο πιο δραστήριος ήταν στο πρώτο ημίχρονο. Όχι ότι είχε κάνει κάτι διαφορετικό, αλλά τόσο χάλια δεν ήταν.

Βέβαια το θέμα του Ολυμπιακού δεν είναι μόνο η κακή εικόνα που βγάζει στα πρώτα ημίχρονα. Είναι πρόβλημα ότι δεν καταφέρνει να σκοράρει. Και αυτό το πρόβλημα δεν εντοπίστηκε μόνο χθες. Εντοπίστηκε και στο Πόρτο και με τη Μαρσέιγ στο Καραϊσκάκη. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έβαλε το γκολ αν και είχε ευκαιρίες να το κάνει νωρίτερα και λίγο έλειψε και εκεί να το δεχτεί πρώτος.

Στην Πορτογαλία ο Ολυμπιακός είχε… στριμώξει την Πόρτο, την είχε κλείσει στα καρέ της, έχανε ευκαιρίες και αντί να κάνει το 1-1 ήρθε το 2-0 και η τελετή τελείωσε. Το ίδιο σκηνικό και στο Μάντσεστερ με τον Ολυμπιακό να δημιουργεί και να μη σκοράρει. Και είναι αλήθεια ότι σε τόσο υψηλό επίπεδο αν δεν κάνεις γκολ τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται στο τέλος θα το πληρώσεις. Δεν λέμε ότι αν ισοφάριζε θα έπαιρνε σίγουρα και τον βαθμό, αλλά τουλάχιστον βάλε ένα γκολ.

Και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός για τρίτο φετινό εκτός έδρας ευρωπαϊκό του παιχνίδι δεν σκόραρε. Ακόμη και στη Λευκωσία αν θυμηθείτε το ματς είχε ευκαιρίες, αλλά γκολ δεν έβαλε απέναντι στην Ομόνοια και λίγο έλειψε να το δεχτεί. Είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει στην ομάδα του και είναι σαφές ότι το έχει εντοπίσει ο Πέδρο Μαρτίνς. Το παραδέχτηκε και στη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τη Σίτι και ξέρει ότι πρέπει να το λύσει, διότι από εδώ και στο εξής ψάχνει γκολ στη διοργάνωση.