«Όλα τα λεφτά» το Μαρσέιγ-Πόρτο για τον Ολυμπιακό!

Εντός προγράμματος η ήττα στην Αγγλία από τη Σίτι, αλλά πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα και το Μαρσέιγ-Πόρτο ίσως να εξελιχθεί σε πιο σημαντικό ματς από το Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Σίτι!

«Όλα τα λεφτά» το Μαρσέιγ-Πόρτο για τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε τρία διαφορετικά πρόσωπα στο "Etihad Stadium" Ένα τραγικό από το 1’ έως το 20’. Μία εικόνα από το 21’ έως το 45’ που βγήκε λίγο από το… καβούκι του και έναν κλασικό Ολυμπιακό που δεν φοβάται όποιον κι αν έχει απέναντί του, από το 46’ έως το 81’. Το τελευταίο δεκάλεπτο δεν το λαμβάνουμε καν υπόψη, γιατί ήταν απολύτως φυσιολογικό να «αδειάσει» η ομάδα του Πειραιά μετά το γκολ του Ζεσούς.

Η ήττα στο Μάντσεστερ ήταν εντός προγράμματος. Δεν ήρθε η καταστροφή του κόσμου σε καμία περίπτωση. Η Σίτι έχει κάνει το απόλυτο στον όμιλο, αλλά αυτό που θα πρέπει να ανησυχεί περισσότερο τον Ολυμπιακό, είναι το πώς θα παρουσιαστεί στις τελευταίες δύο αγωνιστικές. Ο Γκουαρντιόλα μετά το ματς με τους «ερυθρόλευκους» είπε ότι «θέλουμε τη νίκη στον Πειραιά, για να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την πρόκριση». Ξέρετε πώς μεταφράζεται αυτό; Ότι στα ματς με Πόρτο και Μαρσέιγ στις τελευταίες δύο αγωνιστικές, θα προχωρήσει σε διαχείριση του ρόστερ, γιατί το μυαλό του θα είναι περισσότερο στους αγώνες της Premier League. Δεν σημαίνει φυσικά ότι θα κάτσει να χάσει, αλλά σίγουρα δεν θα… σκιστεί κιόλας να κερδίσει τις Πόρτο και Μαρσέιγ.

Εν ολίγοις, για τον Ολυμπιακό, όσο κι αν ακούγεται περίεργο, ίσως να είναι και πιο σημαντικό το ματς του «Βελοντρόμ» ανάμεσα σε Μαρσέιγ και Πόρτο την 4η αγωνιστική παρά το δικό του με τη Σίτι στο Καραϊσκάκη. Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, η Πόρτο έχει αποκτήσει το προβάδισμα για τη 2η θέση.

Κατ' επέκταση, βήμα-βήμα θα πρέπει να πάει ο Ολυμπιακός. Να εξασφαλίσει αρχικά την 3η θέση και μετά να διεκδικήσει τις πιθανότητες που έχει για τη 2η. Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να μην πάει στη Γαλλία την 1η Δεκεμβρίου και να έχει το άγχος ότι σε περίπτωση ήττας μπορεί να μπει σε περιπέτειες η ευρωπαϊκή του παρουσία τον Φεβρουάριο. Δυστυχώς, αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Η Μαρσέιγ πάντως με την εικόνα που είχε στην Πορτογαλία, δύσκολα μπορεί να κόψει βαθμούς από τους «δράκους». Οπότε, ίσως να είναι ρεαλιστικός στόχος η 3η θέση. Για αυτό λέμε, ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον Ολυμπιακό το ματς του «Βελοντρόμ» ανάμεσα σε Μαρσέιγ και Πόρτο.

Σχετικά με τα όσα είδαμε στο Μάντσεστερ, το πολύ σημαντικό είναι ότι οι Μπρούμα και Πέπε έδειξαν να μπαίνουν σιγά-σιγά στο κλίμα και δεν είχαν καμία σχέση με την εικόνα που είχαν στο "Dragao". Ειδικά τον Μπρούμα όμως θέλουμε να τον δούμε και απέναντι σε πιο κλειστές άμυνες και όχι σε ανοικτό γήπεδο. Σίγουρα, είναι ένας εντελώς διαφορετικός ποδοσφαιριστής από τον Ποντένσε.