Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει τη μοίρα του στην Αγγλία

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Ολυμπιακός έχει αφήσει πίσω του τα άσχημα χρόνια που δεν τολμούσε να προσγειωθεί στην Αγγλία και πλέον αποδεικνύει ότι έχει τις ικανότητες να πάρει αποτελέσματα στο Νησί.

Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει τη μοίρα του στην Αγγλία

Κάποτε ο Ολυμπιακός δεν τολμούσε να σκεφτεί ότι μπορεί να πάρει κάτι καλό σε ένα αγγλικό γήπεδο. Έχανε τα ματς από τη στιγμή που ανέβαινε τη σκάλα του αεροπλάνου. Πριν καν απογειωθεί το αεροσκάφος, η ομάδα του Πειραιά είχε χάσει το ματς. Η μοίρα των Πειραιωτών στην Αγγλία έχει αλλάξει. Και έχει αλλάξει από το εκείνο το 3-2 επί της Άρσεναλ επί Μάρκο Σίλβα.

Τότε ο Ολυμπιακός έσπασε την κατάρα της Αγγλίας, όπου δεν μπορούσε όχι να πάρει αποτέλεσμα, αλλά ούτε καν να σκοράρει. Όλο αυτό συνεχίστηκε για τους Πειραιώτες από τη στιγμή που ο Πέδρο Μαρτίνς ανέλαβε την τεχνική τους ηγεσία.

Ο Πορτογάλος έχει δημιουργήσει μία καλή παράδοση με τις ομάδες της Premier League. Θα μπορούσε να είναι και καλύτερη σε αποτελέσματα, αλλά η εικόνα του Ολυμπιακού σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν.

Στην πρώτη σεζόν του Πορτογάλου στον Ολυμπιακό στο δρόμο του βρέθηκε η Μπέρνλι για τα προκριματικά του Europa League. Την απέκλεισε η ομάδα του Πειραιά παίρνοντας στην Αγγλία την ισοπαλία με 1-1. Για να είμαστε και δίκαιοι, ωστόσο εκείνο το παιχνίδι δεν ήταν και το καλύτερο που έκανε ο Ολυμπιακός επί Μαρτίνς στην Αγγλία.

Πέρσι στον όμιλο βρήκε στο δρόμο του την Τότεναμ και στο Λονδίνο έχασε πολύ δύσκολα με 4-2 σε ένα ματς που είχε προηγηθεί με 2-0 στο 19’. Στη συνέχεια έκανε «διπλό» στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ νικώντας την με 2-1 και βγάζοντας την εκτός Europa League. Και η άλλη αναμέτρηση του με Άγγλους ήταν κόντρα στη Γουλβς που ηττήθηκε στο Νησί με 1-0.

Στο ματς με τους «λύκους» οι Πειραιώτες είδαν να τους ακυρώνεται ένα γκολ στην… τρίχα και να χάνουν σωρεία ευκαιριών. Πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις την αναμέτρηση και ήταν καλύτεροι από το συγκρότημα του Εσπίριτο, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι καλό.

Το μοναδικό παιχνίδι που ο Ολυμπιακός δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα αυτό με τη Γουλβς. Κατά τα άλλα σε όλα τα υπόλοιπα επί αγγλικού εδάφους σκόραρε και μάλιστα το έκανε πρώτος. Και με τη Μπέρνλι, και με την Άρσεναλ και με την Τότεναμ. Σε όλα όμως δέχτηκε και γκολ, σε όλα δέχτηκε την ισοφάριση.