Όταν ο Ολυμπιακός είχε αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ» (vid)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα αντιμετωπίσουν το βράδυ τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα, αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστούν στο «Έτιχαντ».

Όταν ο Ολυμπιακός είχε αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ» (vid)

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στο «Έτιχαντ» κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Είναι σίγουρα η πρώτη που αυτό θα γίνει για επίσημο παιχνίδι. Οι Πειραιώτες είχαν αντιμετωπίσει ξανά τη Σίτι στο «σπίτι» της στις 6 Αυγούστου 2005 και είχε ηττηθεί με σκορ 3-1. Εκείνο το γκολ του Ολυμπιακού το είχε σημειώσει ο Γιάγια Τουρέ, ο οποίος μετά από χρόνια έκανε σπουδαία καριέρα στη Σίτι. Σε εκείνη την αναμέτρηση οι Πειραιώτες είχαν ξεκινήσει με Νικοπολίδη, Καψή, Κωστούλα, Ανατολάκη, Μαρογενίδη, Γεωργάτο, Τουρέ, Στολτίδη, Τζόρτζεβιτς, Καφέ και Κωνσταντίνου.

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί ξανά αντιμέτωπες σε φιλικό παιχνίδι. Συγκεκριμένα Ολυμπιακός και Σίτι είχαν συγκρουστεί στις 2 Αυγούστου 2014 στο πλαίσιο του τουρνουά στην Αμερική. Εκείνο το ματς είχε λήξει 2-2 και τα δύο τέρματα των Πειραιωτών τα είχε πετύχει ο Διαμαντάκος ενώ είχαν επικρατήσει 5-4 στα πέναλτι.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας επισκέφθηκαν το Μάντσεστερ για τελευταία φορά στις 19 Μαρτίου 2014. Τότε είχε ταξιδέψει στην Αγγλία για να παίξει τη ρεβάνς του 2-0 με τη Γιουνάιτεντ. Από εκείνη την ομάδα που είχε αγωνιστεί στην ήττα με 3-0 από την άλλη ομάδα της πόλης έχουν παραμείνει οι Χολέμπας, Παπαδόπουλος. Ο πρώτος είχε παίξει βασικός σε εκείνο το παιχνίδι και ο δεύτερο είχε μείνει στον πάγκο.

Θυμηθείτε και το φιλικό των δύο ομάδων επί αμερικανικού εδάφους