Ούτε η Λίβερπουλ δεν είχε την κατοχή του Ολυμπιακού στο “Dragao”!

Δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα να έχει μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής από την Πόρτο στο “Dragao, αλλά ο Ολυμπιακός το κατάφερε, έχοντας μάλιστα μεγαλύτερο και από την Λίβερπουλ που είχε κερδίσει τους “δράκους” 4-1 πριν από ενάμισι χρόνο.  

Ούτε η Λίβερπουλ δεν είχε την κατοχή του Ολυμπιακού στο “Dragao”!

Ο Ολυμπιακός έχασε από την Πόρτο με 2-0, αλλά η στατιστική έδειξε ότι είχε την κατοχή μπάλας στο 55% έναντι 45% των Πορτογάλων. Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι “δράκοι” διαχρονικά στην έδρα τους κοιτάζουν να παίζουν ένα ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, ένα κυριαρχικό ποδόσφαιρο, ένα ποδόσφαιρο κατοχής!

Ο Ολυμπιακός ωστόσο πήγε στο “Dragao”, μετά το 1-0 επέβαλε τον δικό του ρυθμό και η στατιστική της UEFA έδειξε ότι είχε μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής σε σχέση με την Πόρτο που κέρδισε και μάλιστα με δύο γκολ διαφορά.

Αυτό κάτι δείχνει για το πώς αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός στον πορτογαλικό βορρά. Ρίχνοντας πάντως μία ματιά προς τα πίσω και σε άλλα παιχνίδια που έχει δώσει εντός έδρας η Πόρτο στο Champions League, θα διαπιστώσουμε ότι ούτε η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ που μετέπειτα κέρδισε τη διοργάνωση, δεν κατάφερε να έχει μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας από την Πόρτο.

Τον Απρίλιο του 2019, οι “reds” επικράτησαν με 4-1 μέσα στο “Ντραγκάο” και η Λίβερπουλ είχε 48% κατοχή έναντι 52% της Πόρτο! Αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα για να αντιληφθείτε ότι δεν είναι εύκολο για κανέναν φιλοξενούμενο να παίζει μονότερμα τους “δράκους” μέσα στο σπίτι τους. Ο Ολυμπιακός το κατάφερε, αλλά αντί να φύγει με αποτέλεσμα από τον πορτογαλικό βορρά, τελικά έφυγε με ήττα λόγω δικών του τραγικών λαθών που δεν συγχωρούνται σε αυτό το επίπεδο.