Ας μην αποδειχθεί καθοριστικό το δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό

ΠΟΡΤΟ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Ολυμπιακός αδίκησε τον εαυτό του, θα μπορούσε να κερδίσει την Πόρτο ειδικά με την εικόνα του β’ μέρους, αλλά κοιτάζοντας λίγο πιο μακριά, οι “ερυθρόλευκοι” ελπίζουν να μην κοστίσει στο ταμείο που θα γίνει στο τέλος, το δεύτερο γκολ που δέχτηκαν στο 85’.  

Ας μην αποδειχθεί καθοριστικό το δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό

Ας περάσουμε κατευθείαν στην επόμενη μέρα... Ας μην περιοριστούμε στα όσα έγιναν στο “Dragao”, καθώς η ήττα από την Πόρτο έχει μία εύκολη “ανάγνωση”. Οι “δράκοι” πέτυχαν ένα γκολ από ένα λάθος του Μπουχαλάκη, που εν μέρει ήταν και απόρροια της πίεσης ψηλά από την Πόρτο, ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και μπορούσε να ισοφαρίσει αν ήταν πιο προσεκτικός στην τελική προσπάθεια και τελικά έφυγε με ένα εις βάρος του 2-0, το οποίο ούτε οι Πορτογάλοι δεν το πιστεύουν!

Πάμε λοιπόν στην επόμενη μέρα... Ο Ολυμπιακός έχασε, αλλά καλό θα ήταν να μην έχανε με δύο γκολ διαφορά και δίχως να πετύχει τέρμα στο “Ντραγκάο”. Αυτό το 2-0 σε περίπτωση που ισοβαθμίσουν οι δύο ομάδες στο τέλος, ίσως αποδειχθεί καθοριστικό. Θα πρέπει να κερδίσει με μίνιμουμ 2-0 την τελευταία αγωνιστική στο Καραϊσκάκη.

Αυτό είναι ίσως το χειρότερο σενάριο από τη βραδιά του “Dragao”. Όχι η ήττα ως αποτέλεσμα, αλλά η ήττα ως σκορ. Ας τελείωνε 1-0 το παιχνίδι, από τη στιγμή που οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπορούσαν να βρουν δίχτυα.

Το θετικό είναι ότι στο άλλο παιχνίδι η Σίτι έκανε αυτό που έπρεπε. Κέρδισε την Μαρσέιγ, οι Μασσαλοί έμειναν στο μηδέν και είναι σε πολύ δύσκολη θέση πλέον στο “ταξίδι” τους στον όμιλο. Την επόμενη αγωνιστική η Μαρσέιγ πάει στην Πορτογαλία και αν ηττηθεί για τρίτο σερί ματς, τότε θα μείνει αρκετά πίσω στην “κούρσα” έστω για την 3η θέση. Αυτό λοιπόν είναι το ευοίωνο σενάριο της 2ης αγωνιστικής, όπως φυσικά δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε ότι από... σπόντα και λόγω αναποτελεσματικότητας των μεσοεπιθετικών του δεν κατάφερε ο Ολυμπιακός να πάρει αποτέλεσμα στο “Dragao”.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το παιχνίδι στον πορτογαλικό βορρά, σίγουρα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο οι αλλαγές του Μαρτίνς. Δεν βοήθησαν οι Μπρούμα και Βινάγκρε, με τον Κονσεϊσάο να βλέπει τις δικές του αλλαγές να δίνουν ανάσες και πολλές βοήθειες στο να αναχαιτίσουν τους “ερυθρόλευκους” στο τελευταίο 20λεπτο.

Όντως μέχρι το 70’ δεινοπάθησαν οι “δράκοι”, θα μπορούσε να διακρίνει κάποιος και από τις αντιδράσεις των οπαδών της Πόρτο, ότι κοιτούσαν κάθε λίγο και λιγάκι τον πίνακα του γηπέδου, ευελπιστώντας ότι πλησιάζει το 90’. Ένιωθαν ότι με την παθητική στάση που κράτησαν οι “δράκοι” και την πίεση που άσκησε ο Ολυμπιακός, στο τέλος οι Πειραιώτες θα έπαιρναν αυτό που τους άξιζε και αυτό που παραδέχτηκαν μετά το ματς και οι Πορτογάλοι δημοσιογράφοι. Ο Κονσεϊσάο μπορεί να έλεγε ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, αλλά οι Πορτογάλοι ρεπόρτερ έκαναν πολλές αναφορές στον κόουτς της Πόρτο για την αφόρητη πίεση που άσκησαν οι “ερυθρόλευκοι”, σαν να ήθελαν δηλαδή να τον αφυπνίσουν ενόψει της αναμέτρησης με την Μαρσέιγ.

Με πιο καθαρό μυαλό μπορούμε να πούμε ότι η ζημιά ήταν μικρή πάντως για τον Ολυμπιακό... Ήταν μία τεράστια ευκαιρία να βγάλει “νοκ άουτ” την Πόρτο, δεν τα κατάφερε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν χάθηκε. Αν συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και στα επόμενα ματς, τουλάχιστον η 3η θέση δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί από τους Πειραιώτες. Δεν μπορεί να χαθεί από τη Μαρσέιγ που βλέπουμε τις πρώτες δύο αγωνιστικές.