Κονσεϊσάο: «Γνωρίζω τον τρόπο παιχνιδιού του Μαρτίνς - Ο Ολυμπιακός θα είναι πιο φρέσκος από εμάς»

Διαβάστε τι δήλωσε ο προπονητής της Πόρτο, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, στη σημερινή (26/10) συνέντευξη Τύπου πριν από το αυριανό (27/10) παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για τη 2η αγωνιστική του Champions League.

Κονσεϊσάο: «Γνωρίζω τον τρόπο παιχνιδιού του Μαρτίνς - Ο Ολυμπιακός θα είναι πιο φρέσκος από εμάς»

Ο προπονητής της Πόρτο, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, στη συνέντευξη Τύπου πριν από την αυριανή (27/10) αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League τόνισε ότι γνωρίζει τον τρόπο παιχνιδιού του Πέδρο Μαρτίνς. Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι πιο φρέσκοι από τη δική του ομάδα, αφού αναβλήθηκε το παιχνίδι τους με τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα.

Ο τεχνικός της Πόρτο δήλωσε αρχικά:

«Ξέρουμε πώς παίζουν οι ομάδες του Μαρτίνς και αυτό δεν θα αλλάξει πολύ. Πρέπει να δούμε τον Ολυμπιακό ως μια ομάδα που έχει πολλές συμμετοχές στο Champions League, που είναι συνηθισμένη σε αυτό το επίπεδο. Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι η διοργανώτρια αρχή στην Ελλάδα προστατεύει τις ομάδες της ενόψει των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, καθώς ανέβαλε το σημαντικό ματς που είχαν κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αυτό από μόνο του λέει πολλά για αυτή την προστασία με το βλέμμα στην Ευρώπη, καθώς οι ομάδες αισθάνονται πιο φρέσκες. Αντίθετα, εμείς θα έχουμε τρεις-τέσσερις ημέρες προετοιμασία. Θα είναι πιο φρέσκοι από εμάς. Είναι μια έμπειρη και καλοδουλεμένη ομάδα από έναν προπονητή που τον γνωρίζουμε και έχει 7/7 νίκες από την αρχή της σεζόν. Είναι μια καλή ομάδα που νίκησε τη Μαρσέιγ για το Champions League. Ξέρουν πάντως ότι θα συναντήσουν δυσκολίες, γιατί θέλουμε να νικήσουμε το ματς».

Για τις στημένες φάσεις είπε: «Πρέπει να πάμε το ματς εκεί που θέλουμε με τη στρατηγική που έχουμε επιλέξει. Ο Τέλες, που ήταν ο εκτελεστής των στημένων φάσεων, έχει φύγει. Έτσι, πρέπει να βάλουμε άλλον παίκτη για αυτές τις σημαντικές στιγμές. Τα ισορροπημένα ματς κρίνονται από τέτοιες στιγμές. Η δουλειά μπορεί να αναπληρώσει την απουσία οποιουδήποτε παίκτη».

Όταν ρωτήθηκε για την άποψη του Μαρτίνς ότι ο Ολυμπιακός θα προκριθεί, απάντησε: «Δεν χρειάζεται να πω κάτι. Είναι η άποψη του Πέδρο. Έχει αυτοπεποίθηση, είναι η γνώμη του».

Για τη σημασία μιας εντός έδρας νίκης τόνισε: «Είναι πάντα σημαντικό. Είναι πολύ σημαντικό να νικάς τα ματς εντός έδρας».

Τέλος, για τη σταδιακή επιστροφή του κόσμου στα πορτογαλικά γήπεδα, καθώς στο «Ντραγκάο» θα επιτραπεί η προσέλευση 3.750 θεατών στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ανέφερε λακωνικά: «Μου αρέσει η απόφαση αυτή και είναι κρίμα που άργησε».