Η μεγάλη του ευκαιρία για το +6!

Το άγχος πλανάται πάνω από το “στρατόπεδο” της Πόρτο και ο Ολυμπιακός έχει τη μεγάλη ευκαιρία να στείλει στα... σχοινιά και στο -6 τους “δράκους” του γκρινιάρη Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Η μεγάλη του ευκαιρία για το +6!

Λογικό και επόμενο είναι μετά τη νίκη επί της Μαρσέιγ στο Καραϊσκάκη, να έχει ανοίξει για τα καλά η όρεξη στο “στρατόπεδο” του Ολυμπιακού. Δεν είναι και πολλές φορές άλλωστε που οι “ερυθρόλευκοι” ξεκινούν με νίκη στην πρεμιέρα του Champions League και έχουν την ευκαιρία να πάρουν “κεφάλι” στη διεκδίκηση της 2ης ή της 3ης θέσης στη 2η αγωνιστική.

Ρίχνοντας μια ματιά στα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην Πόρτο, τότε μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι υπάρχει αρκετό άγχος στις τάξεις του Κονσεϊσάο και των ποδοσφαιριστών του.

Όλη την περασμένη εβδομάδα αναλώθηκαν σε διαμαρτυρίες για την (κακή πράγματι) διαιτησία που έτυχαν στο Μάντσεστερ. Το Σάββατο (24/10) με την αδύναμη Ζιλ Βιθέντε η Πόρτο δεν... βλεπόταν στο πρώτο μισάωρο του αγώνα.

Ο δε Κονσεϊσάο έβαλε κατά κάποιο τρόπο “χέρι” στους δημοσιογράφους που τον ρωτούσαν για την εικόνα της ομάδας του κι εκείνος απαντούσε ότι αν είχε σκοράρει η Πόρτο τέσσερα ή πέντε γκολ, τότε δεν θα του έκαναν τη συγκεκριμένη ερώτηση.

Παρατηρούνται πολλά νεύρα από πλευράς Κονσεϊσάο και ίσως αυτό να είναι απόρροια της πίεσης που έχει η Πόρτο για να πάρει οπωσδήποτε αποτέλεσμα. Και όταν λέμε αποτέλεσμα, εννοούμε τη νίκη, καθώς έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, η ισοπαλία ίσως να είναι και σαν ήττα, έχοντας την τελευταία αγωνιστική το ταξίδι στον Πειραιά με “φόντο” την πρόκριση στους “16” του Champions League ή στους “32” του Europa League.

Είναι αρκετά στριμωγμένη η Πόρτο και παρουσιάζεται στον Ολυμπιακό μία τεράστια ευκαιρία να την βγάλει “νοκ άουτ”! Αρκετοί από εσάς θα μας πείτε ότι δεν πρέπει να λέμε μεγάλα λόγια από τη 2η αγωνιστική και συμφωνούμε απόλυτα μαζί σας. Όμως, για φανταστείτε να έχει κερδίσει τους δύο διεκδικητές της 2ης θέσης και τον έναν εξ αυτών στην έδρα του; Μετά ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει δίχως άγχος τη Σίτι σε διπλές αναμετρήσεις και η Πόρτο με την Μαρσέιγ θα... φάνε τα μουστάκια τους.

Είναι ένα πολύ κρίσιμο για την εξέλιξη του ομίλου το παιχνίδι στο “Dragao” (27/10, 22.00). Αυτή είναι η πραγματικότητα...

Όπως πραγματικότητα είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ καλό “φεγγάρι” και η Πόρτο βγάζει μία... γκρίνια.