Σε lockdown το Μάντσεστερ που θα επισκεφθεί ο Ολυμπιακός

Σε μία εβδομάδα ο Ολυμπιακός θα επισκεφθεί το Μάντσεστερ για το παιχνίδι με τη Σίτι και ήδη η πόλη βρίσκεται σε υψηλό βαθμό επικινδυνότητας λόγω κορονοϊού.

Σε lockdown το Μάντσεστερ που θα επισκεφθεί ο Ολυμπιακός

Ο κορονοϊός καλπάζει σε όλη την Ευρώπη και ήδη αρκετές χώρες λαμβάνουν αυστηρά μέτρα προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του. Τα προβλήματα που δημιουργεί είναι τεράστια, αλλά γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την αναχαίτιση του.

Η Αγγλία είναι μία από τις χώρες που αντιμετωπίζει ήδη σοβαρό θέμα με τον Covid-19. Την ίδια ώρα, πάντως, διεξάγονται κανονικά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και οι ομάδες μετακινούνται από χώρα σε χώρα. Ο Ολυμπιακός τη Δευτέρα το πρωί αναχωρεί για το Πόρτο, αλλά μία εβδομάδα μετά θα "πετάξει" για το Μάντσεστερ προκειμένου να αντιμετωπίσει τη Σίτι.

Ήδη το πρόβλημα που υπάρχει στη συγκεκριμένη πόλη είναι πολύ μεγάλο. Πριν μερικές ημέρες το Λίβερπουλ έγινε η πρώτη μεγάλη βρετανική πόλη που πέρασε στο επίπεδο "3" το οποίο σημαίνει πως τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα και τα μέτρα που λήφθηκαν ήταν πολύ αυστηρά.

Από την Παρασκευή, όμως, στο επίπεδο "3" έχει περάσει και το Μάντσεστερ, το οποίο θα επισκεφθεί ο Ολυμπιακός σε μία εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι μπαρ και παμπ παραμένουν κλειστά, ενώ το ίδιο ισχύει για καταστήματα στοιχημάτων, καζίνο και χώρους ψυχαγωγίας.

Στο Λίβερπουλ, μάλιστα αναπτύχθηκαν από την Κυριακή δυνάμεις του στρατού προκειμένου να βοηθήσουν τις τοπικές αρχές στην τήρηση των μέτρων. Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί τις επόμενες εβδομάδες και στο Μάντσεστερ.

Είναι ενδεικτικό ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοινώθηκαν σε 24 ώρες 23.012 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και 174 θάνατοι. Την ίδια ώρα ο Μπόρις Τζόνσον δηλώνει αισιόδοξος ότι θα χαλαρώσει τα μέτρα τα Χριστούγεννα προκειμένου ο κόσμος να μπορέσει να απολαύσεις τις εορταστικές ημέρες μαζί με τα αγαπημένα του πρόσωπα.