Λάθος να στεκόμαστε μόνο σε Βαλμπουενά και Χασάν

Μπορεί όλα τα φλας να έπεσαν (δικαίως) πάνω σε Βαλμπουενά και Χασάν, αλλά οι Μασούρας και Χολέμπας έδωσαν ηχηρές «απαντήσεις» με την εμφάνισή τους κόντρα στην Μαρσέιγ. Και φυσικά πολλά «μπράβο» στον Σα.

Λάθος να στεκόμαστε μόνο σε Βαλμπουενά και Χασάν

Ο Πέδρο Μαρτίνς, εκτός από εξαιρετικός προπονητής, είναι πάνω απ’ όλα δίκαιος! Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο βγάζει τον Μασούρα στο 30’ και βάζει τον Ελ Αραμπί δίπλα στον Χασάν. Θα μπορούσε να πιστέψει κάποιος ότι ήταν και ένα «μήνυμα» ενόψει Μαρσέιγ ως προς την αντιμετώπιση που θα τύγχανε ο Μασούρας. Είχαν βγει και διάφορες φήμες ότι θα προτιμούσε τον Ραντζέλοβιτς αντί του Έλληνα διεθνή εξτρέμ.

Πριν καν βγει όμως το κρούσμα του Μαντί Καμαρά, ο Μαρτίνς είχε ήδη αποφασίσει ότι θα ξεκινούσε τον Μασούρα. Ουσιαστικά ο Ραντζέλοβιτς μπήκε στη θέση του Καμαρά, με την απαραίτητη – φυσικά – αλλαγή του συστήματος. Ο Μασούρας ήταν εξ αρχής βασικός στα πλάνα του και τον δικαίωσε απόλυτα!

Η παρουσία του ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν για να πάρει το βραβείο του MVP, όσο κι αν ορισμένοι δεν θέλουν να το παραδεχτούν λόγω της… ξενομανίας που μας πιάνει! Ναι μεν τα περισσότερα φλας στο τέλος του ματς έπεσαν (δικαίως) πάνω στον δημιουργό (Βαλμπουενά) και τον «εκτελεστή» (Χασάν), αλλά δεν είναι κακό να πούμε μία καλή κουβέντα και για δύο ποδοσφαιριστές που ποτέ δεν κορόιδεψαν, που πάντοτε έδιναν την ψυχή τους, που πάντοτε προσπαθούσαν και ποτέ δεν τα παρατούσαν!

Ο ένας λοιπόν είναι ο Μασούρας, ο οποίος θα μπορούσε να αποχωρήσει από το Καραϊσκάκη με δύο ασίστ και με ένα γκολ (σωστά ακυρώθηκε)! Ο δεύτερος είναι αδιαμφισβήτητα ο Χολέμπας, που ναι μεν είχε το δύσκολο έργο να αναχαιτίσει τον Τοβέν, η αλήθεια είναι ότι τον περιόρισε έως έναν βαθμό, αλλά δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι αυτή τη φορά είχε ενεργό συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι. Κι επίσης, είναι «παλικάρι», γιατί δεν μάσησε από τους πόνους που ένιωσε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και έβγαλε όλο το ματς, μολονότι κούτσαινε! Ας μην στεκόμαστε λοιπόν, μόνο στους Βαλμπουενά και Χασάν.

Επίσης, καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η απόκρουση του Σα στο 46’ στο τετ α τετ με τον Μπενεντέτο. Ωστόσο, ο Πορτογάλος γκολκίπερ είναι συνηθισμένος ως προς το να βλέπει το πρόσωπό του στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Συν τοις άλλοις, η είσοδος του Φορτούνη βοήθησε σημαντικά στο δημιουργικό κομμάτι, όπως και η παρουσία του Χασάν δίπλα στον Ελ Αραμπί. Ήταν ένα ρίσκο από πλευράς Μαρτίνς που του βγήκε, αλλά το ρίσκο το παίρνουν οι τολμηροί και οι ικανοί! Η μετατόπιση του Βαλμπουενά στα δεξιά ήταν το «κλειδί», καθώς ο Γάλλος ένιωθε πιο άνετα από το «φτερό», με αποτέλεσμα να στείλει την πρώτη προειδοποιητική βολή με την σέντρα στο κεφάλι του Ελ Αραμπί στο 84’ και να στείλει την δεύτερη και… φαρμακερή στον Χασάν στο 91’!

Κατά τ’ άλλα, προφανώς και τίποτα δεν τέλειωσε με το 1-0 επί της Μαρσέιγ, όμως, ο Ολυμπιακός έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη – σε πρώτη φάση – της 3ης θέσης. Αν δεν χάσει στο «Ντραγκάο» την Τρίτη (27/10), τότε έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται και τη 2η θέση. Βήμα-βήμα όμως… Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς έχει αποδείξει ότι είναι ικανός για μεγάλα πράγματα!