Ο Ολυμπιακός στα αστέρια: Όλες οι πρεμιέρες του στους ομίλους του Champions League (vids)

Για 12η συνεχόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός κάνει πρεμιέρα ως γηπεδούχος στους ομίλους του Champions League. Οι ερυθρόλευκοι υποδέχονται τη Μαρσέιγ και το fosonline.gr θυμάται τις προηγούμενες 19 πρεμιέρες τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός στα αστέρια: Όλες οι πρεμιέρες του στους ομίλους του Champions League (vids)

1997: Νίκη με γκολάρα Στέλιου
Η πρώτη συμμετοχή του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. O Στέλιος Γιαννακόπουλος με την αξέχαστη γκολάρα «υπογράφει» την πρώτη νίκη του Ολυμπιακού (1-0) σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ.

1998: «Χ» στο Ντας Άντας
Και την επόμενη χρονιά η πρεμιέρα του Ολυμπιακού είναι με την Πόρτο αλλά εκτός έδρας. Στο Ντας Άντας γίνεται συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι με την Πόρτο, η οποία μέχρι το 86ο λεπτό κερδίζει 2-0, με γκολ των Ζαρντέλ και Ζάχοβιτς. Στο 86’ (πάλι) ο Γιαννακόπουλος μειώνει με διπλή προσπάθεια σε 2-1 και στο 90’ ο Γκόγκιτς με κεφαλιά (σέντρα του Καραταϊδη με το δεξί!) χαρίζει στον Ολυμπιακό τον πολύτιμο, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, βαθμό της ισοπαλίας.

1999: Το ιστορικό 3-3 με τη Ρεάλ
Τον Σεπτέμβριο του 1999 ο Ολυμπιακός ξέρει ότι θα κάνει πρεμιέρα στους ομίλους με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το ιστορικό 3-3 στο ΟΑΚΑ, όπου οι Τζιοβάνι (δύο φορές) και Ζάχοβιτς προκάλεσαν ντελίριο σε 80.000 φιλάθλους του Ολυμπιακού, που είχαν στοιβαχτεί σαν σαρδέλες στο γήπεδο.

2000: Ήττα στη Βαλένθια
Ο Ολυμπιακός πάει στην Ισπανία για να αντιμετωπίσει τη Βαλένθια του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, από την οποία ηττάται με 2-1 στο Μεστάγια. Ο Τζόρτζεβιτς είχε διαμορφώσει το τελικό 2-1 στο 74’ με σουτ.

2001: Ισοπαλία, σαν... ήττα
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται κοντά στο πρώτο διπλό σε ομίλους, καθώς με γκολ των Γιαννακόπουλου (80’) και Οφορίκουε (83’) σε διάστημα 3 λεπτών προηγείται 1-2 μέχρι το 89’, όταν η λάθος συνεννόηση των Μπερμούδες και Ελευθερόπουλου αποφέρει την ισοφάριση από τον Βαλερόν στις καθυστερήσεις.

2002: Ο θρίαμβος των θριάμβων
Οι «ερυθρόλευκοι» φτάνουν σε έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο, διαλύοντας με 6-2 την φιναλίστ τς προηγούμενης χρονιάς, Μπάγερ στη Ριζούπολη, με χατ τρικ του μέγα Τζόρτζεβιτς (Γιαννακόπουλος, Ζέτερμπεργκ και Κλάινε με αυτογκόλ τα άλλα τρία τέρματα).

2003: Ήττα από τον Ντάρκο
Πρεμιέρα των ομίλων με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ο Ολυμπιακός χάνει στο Ανοέτα, χάρη σε γκολ του Ντάρκο Κοβάσεβιτς στο 80’!


2004: Όρθιος στο Ριαθόρ
Ο Ολυμπιακός κάνει πρεμιέρα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς να έχει δώσει επίσημο παιχνίδι είτε για το πρωτάθλημα είτε για το Κύπελλο. Στις 15 Σεπτεμβρίου -και λίγο πριν μπει στο νέο «Καραϊσκάκης»- αναδεικνύεται ισόπαλος 0-0 στο Ριαθόρ με τη Λα Κορούνια.

2005: Ψυχρολουσία στο Καραϊσκάκη
Πρεμιέρα στους ομίλους με τη Ρόζενμποργκ στο «Καραϊσκάκης», σε ένα παιχνίδι όπου όλα είχαν πάει στραβά και ο Ολυμπιακός του Τροντ Σόλιντ είχε ηττηθεί με 1-3.

2006: Ήττα και κατάρρευση
Κωνσταντίνου και Καστίγιο χρίζονται σκόρερ στο παιχνίδι με τη Βαλένθια στο «Καραϊσκάκης», αλλά το αποτέλεσμα είναι οδυνηρό (2-4) για την ομάδα του Σόλιντ, που αποκλείστηκε χωρίς νίκη εκείνη τη σεζόν στη διοργάνωση (3 ισοπαλίες - 3 ήττες).

2007: Ισοπαλία με Λάτσιο
Στις 18 Σεπτεμβρίου υποδέχεται τη Λάτσιο στο κεκλεισμένων των θυρών «Καραϊσκάκης». Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι ανοίγει το σκορ στο 55’, αλλά ο Τζάουρι από θέση οφσάιντ στο 78’ διαμορφώνει το τελικό 1-1.


2009: Νίκη με υπηρεσιακό προπονητή!
Η πρεμιέρα των ομίλων είναι προγραμματισμένη για τις 16 Σεπτεμβρίου με την Άλκμααρ στο Καραϊσκάκη, αλλά προηγουμένως ο Ολυμπιακός αναδεικνύεται ισόπαλος 0-0 εντός έδρας με την Καβάλα. Ο προπονητής Τιμούρ Κετσπάγια πληρώνει το μάρμαρο της γκέλας και ο Ολυμπιακός πάει με υπηρεσιακό τεχνικό τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στο ματς με την ολλανδική ομάδα, την οποία κερδίζει 1-0 με κεφαλιά του Τοροσίδη στο 79’.

2011: Ήττα από τη Μαρσέιγ
Ο Ολυμπιακός κάνει πρεμιέρα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς να έχει δώσει επίσημο παιχνίδι είτε για το πρωτάθλημα είτε για το Κύπελλο. Στις 13 Σεπτεμβρίου χάνει εντός έδρας από την επικείμενη αντίπαλό του, Μαρσέιγ. Μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης ο Λούτσο Γκονζάλες στο 51’.


2012: Ήττα από Σάλκε
Με προπονητή τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο Ολυμπιακός χάνει στο «Καραϊσκάκης» (1-2) από τη Σάλκε. Οι Χέβεντες και Χούντελααρ ήταν οι σκόρερ των Γερμανών, ενώ ο Αμπντούν είχε ισοφαρίσει προσωρινά.

2013: Καθίζηση στο β' ημίχρονο
Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ θα δεχθεί τέσσερα γκολ από την Παρί (1-4), παρ’ ότι στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλύτερος, με τον Βάις να πετυχαίνει το γκολ της ζωής του... Οι Καβάνι, Μότα (2) και Μαρκίνιος σημείωσαν τα γκολ των νικητών, ενώ ο Ρομπέρτο είχε αποκρούσει πέναλτι του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

2014: Τρία στην Ατλέτικο!
Στις 16 Σεπτεμβρίου ο Θρύλος γράφει ιστορία απέναντι στην Ατλέτικο, που προέρχεται από νίκη στο Μπερναμπέου στο ισπανικό πρωτάθλημα. Το τελικό 3-2, έρχεται με γκολ των Μαζουακού, Αφελάι και Μήτρογλου. Οι Μάντζουκιτς και Γκριεζμάν έβαλαν τα γκολ της Ατλέτικο.

2015: Ξέφυγε το σκορ στο τέλος
Στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός του Μάρκο Σίλβα χάνει με 0-3 στο «Καραϊσκάκης» από την Μπάγερν Μονάχου του Πεπ Γκουαρντιόλα, παρ’ ότι στο 89’ το σκορ είναι τιμητικό για τους «ερυθρόλευκους» (0-1).


2017: Γκέλα με Χάσι
Στην πρεμιέρα των ομίλων ο Ολυμπιακός του Χάσι χάνει με 2-3 στο «Καραϊσκάκης» από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Στο ημίχρονο το σκορ είναι 0-3 και ο Φελίπε Πάρντο με δύο γκολ στο τέλος διαμορφώνει το τιμητικό τελικό αποτέλεσμα.

2019: Γύρισε από το 0-2!
Χάρι Κέιν και Λούκας Μόουρα βάζουν την Τότεναμ μπροστά στο σκορ (0-2) στο Καραϊσκάκης, μέσα σε διάστημα 4 λεπτών (26'-30'). Ο Ποντένσε μειώνει σε 1-2 στο τέλος του ημιχρόνου και στο ξεκίνημα του β' 45λέπτου ο Βαλμπουενά κερδίζει και ευστοχεί σε πέναλτι, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.