Πεντάρα στην Φερεντσβάρος (5-1) η Μπαρτσελόνα, πριν το κλάσικο (highlights)

H Mπαρτσελόνα, παρότι έπαιζε με 10 παίκτες από το 70' λόγω αποβολής του Πικέ (χάνει τον επόμενο αγώνα με τη Γιουβέντους) συνέτριψε την Φερεντσβάρος 5-1. Ρεκόρ ο Μέσι που σκόραρε κατά 36ης ομάδας στο Champions League

Πεντάρα στην Φερεντσβάρος (5-1) η Μπαρτσελόνα, πριν το κλάσικο (highlights)

Με τον Λιονέλ Μέσι να ανοίγει το χορό των γκολ σκοράροντας, πλέον, απέναντι σε 36 διαφορετικές ομάδες στο Champions League - κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ στα χρονικά της διοργάνωσης ουδείς παίκτης - η Μπαρτσελόνα επικράτησε 5-1 της Φερεντσβάρος στο (άδειο) «Καμπ Νόου» για την 1η αγωνιστική του 7ου ομίλου της διοργάνωσης.

Έτσι διασκέδασε εν μέρει τις εντυπώσεις για την, Σαββατιάτικη, ήττα (1-0), από την Χετάφε και την ισοπαλίαμ με την Σεβίλλη (1-1), προ της διακοπής, στο πρωτάθλημα.

Ο Αργεντινός έκανε το 1-0 με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, μετά απο τρομερό σλάλομ (27') ενώ στο ημίχρονο το σκορ ήταν 2-0, με γκολ του Άνσου Φάτι από ασίστ του Ντε Γιονγκ (42').

Στην επανάληψη ο νεαρός από εκτελεστής έγινε τροφοδότης του Κοουτίνιο που έκανε το 3-0 (52') αλλά στο 70' η Φερεντσβάρος που βγήκε μπροστά μείωσε με πέναλτι του Χαράτιν στο οποίο υπέπεσε ο Πικέ ανατρέποντας σε προφανή θέση για γκολ τον Τοκμάτς (70').

Έτσι αποβλήθηκε και δεν θα παίξει στο μεγάλο ματς του γκρουπ στη 2η αγωνιστική κόντρα στην Γιουβέντους, την επόμενη εβδομάδα (28/10).

Παρότι με 10 παίκτες της Μπαρτσελόνα για την οποία έκαναν ντεμπούτο, στη διοργάνωση, ο Πορτογάλος Τρινκάο, όπως κι ο νεαρός Ισπανός Πέδρι έφτασε στο 4-1 με τον δεύτερο (82').

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ντεμπελέ από ασίστ του Μέσι (89').

Όλα αυτά στον τελευταίο αγώνα της Μπαρτσελόνα πριν υποδεχθεί τη Ρεάλ Μαδρίτης, το Σάββατο, για το κλάσικο.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Κούμαν): Νέτο, Σέρχι Ρομπέρτο (62' Φίρπο), Ντεστ, Πικέ, Λενγκλέ, Πιάνιτς (76' Μπούσκετς), Ντε Γιονγκ, Άνσου Φάτι (63' Πέδρι), Κοουτίνιο, Τρινκάο (63' Ντεμπελέ), Μέσι.

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ (Ρεμπρόφ): Ντιμπούζ, Μπότκα (77' Λόβρεντσιτς), Μπλάζιτς, Κοβάτσεβιτς, Τσίβιτς (63' Χάιστερ), Σίγκερ, Χαράτιν, Λαϊντουνί (63' Σομάλια), Ίζαελ, Τοκμάτς (71' Μπολί), Ζουμπκόφ (71' Μακ).