UEFA: Οι αλλαγές που σχεδιάζει για το Champions League

Η Telegraph αποκαλύπτει το σχέδιο που έχει η UEFA για το Champions League και το οποίο θέλει να εφαρμόσει από τη σεζόν 2024-2025.

UEFA: Οι αλλαγές που σχεδιάζει για το Champions League

Συγκλονιστικές αλλαγές στο Champions League σχεδιάζει η UEFA σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ρεπορτάζ της η αγγλική Telegraph. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει σχέδιο να αυξήσει τις ομάδες στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα η UEFA σχεδιάζει από τη σεζόν 2024-2025 να κάνει αυξήσει τις ομάδες από 32 σε 36. Με αυτόν τον τρόπο θέλει να αυξήσει τις αγωνιστικές στη φάση των ομίλων και παράλληλα να ικανοποιήσει και περισσότερα κλαμπ.

Μάλιστα το σχέδιο που έχουν στο μυαλό τους τα στελέχη της ομοσπονδίας δεν αφορά απλά σε μία αύξηση των ομάδων, αλλά σε ριζική αλλαγή της δομής της διοργάνωσης. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα η UEFA έχει σχέδιο σύμφωνα με το οποίο κάθε ομάδα που θα μπαίνει στους ομίλους θα παίζει δέκα παιχνίδια κι όχι έξι όπως δίνει μέχρι σήμερα.

Για να συμβεί αυτό θα δημιουργηθούν έξι όμιλοι των έξι ομάδων. Ακόμη πρόκειται για κάτι που μένει σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης έχουν ανάψει το πράσινο φως για να εφαρμοστεί.