UEFA: Επιστροφή κόσμου στα γήπεδα ως και 30% (pic)

Η UEFA πήρε την απόφαση για την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδά της αρκεί να υπάρχει η συγκατάθεση της εκάστοτε Κυβέρνησης.

UEFA: Επιστροφή κόσμου στα γήπεδα ως και 30% (pic)

«Άνοιξε» ο δρόμος για την παρουσία φιλάθλων, έστω και λίγων αρχικά, στα παιχνίδια της UEFA, αρκεί βέβαια να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη της εκάστοτε Κυβέρνησης. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ενημέρωσε πως επιτρέπει την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα, έως 30% της χωρητικότητάς τους, αρχής γενομένης από τα παιχνίδια του Nations League, αρκεί βέβαια να υπάρχει και η συγκατάθεση από την Κυβέρνηση της χώρας της γηπεδούχου ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της UEFA ανέφερε:

«Η Επιτροπή της UEFA αποφάσισε σήμερα, μετά την επιτυχημένη πιλοτική επιστροφή του κόσμου στον τελικό του Super Cup στη Βουδαπέστη στις 24 Σεπτεμβρίου, να επιτρέψει τη μερική επιστροφή των θεατών στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, υπό την προϋπόθεση πως θα λάβει την έγκριση των τοπικών αρχών.

Ο αριθμός των θεατών που θα έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στο γήπεδο, είναι μάξιμουμ το 30% της χωρητικότητας του γηπέδου. Η UEFA δεν μπορεί να επιτρέψει την παρουσία κόσμου, αν δεν υπάρχει η έγκριση της κυβέρνησης κάθε χώρας. Προφανώς, οι αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των θεατών, αλλά και τα επιπρόσθετα μέτρα, όπως η χρήση της μάσκας πρέπει να είναι δεδομένα, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων».