Μαρσέιγ: Μια κάτοχος του Champions League στον όμιλο του Ολυμπιακού

Ποια είναι η Olympique de Marseille – Οι τίτλοι της ομάδας του Αντρέ Βίλας Μπόας, το φετινό πάρε - δώσε και οι τέσσερις αγώνες με τον Ολυμπιακό.

Μαρσέιγ: Μια κάτοχος του Champions League στον όμιλο του Ολυμπιακού

Η Olympique de Marseille είναι η ομάδα από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας που θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού στους ομίλου τους Champions League.

Ιδρύθηκε το 1899 από τον Ρενέ Ντυφόρ ντε Μονμιράιγ και εδρεύει στην πόλη της Μασσαλίας. Mία από τις πιο δημοφιλείς και πετυχημένες ομάδες της χώρας έχει στην τροπαιοθήκη της μεταξύ άλλων εννέα τίτλους πρωταθλητή Γαλλίας, δέκα Κύπελλα Γαλλίας, τρία Λιγκ Καπ, δύο εγχώρια Σούπερ Καπ, ένα Κύπελλο Ιντερτότο.

Η κορυφαία στιγμή στην ιστορία της η κατάκτηση του Champions League to 1993 όταν νίκησε στον τελικό της Μίλαν με 1-0.

Προπονητής είναι ο Αντρέ Βίλας Μπόας, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Στό ρόστερ της εμφανίζεται και ο Κώστας Μήτρογλου.

Το προφίλ της Μάντσεστερ Σίτι

Πόρτο: Γνώριμοι οι Πορτογάλοι –Του ξυπνούν ευχάριστες αναμνήσεις (pics-vids)

Το πάρε δώσε:

Ήθραν: Αλβάρο Γκονζάλες (Βιγιαρεάλ), Μπαλέρντι (Ντόρτμουντ), Ναγκατόμο (Γαλατασαράι), Παπέ Γκιγιέ (Λε Χαβρ).

Έφυγαν: Μοχάμεντ (Ζούλτε Βάρεγκεμ), Σερτίκ (ελεύθερος).

Η περυσινή σεζόν

Η Μαρσέιγ ήταν δεύτερη την περυσινή περίοδο πίσω από την πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν. Η διαφορά τους ήταν 12 βαθμοί. Φέτοις είναι στην 9η θέση με 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα.

Οι αγώνες με τον Ολυμπιακό

Στο παρελθόν, ο Ολυμπιακός έχει συναντήσει τέσσερις φορές της Μαρσέιγ και έχει πετύχει μια νίκη ενώ ηττήθηκε τρεις φορές. Ολυμπιακός και Μαρσέιγ συναντήθηκαν πρώτη φορά τη σεζόν 1994-95 με τους Γάλλους να επικρατούν και στα δύο ματς, εντός με 3-0 και εκτός με 2-1.

Συναντήθηκαν ξανά στους ομίλους του Champions League τη σεζόν 2011-12. Η Μαρσέιγ είχε επικρατήσει με 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» με γκολ του Λούτσο Γκονζάλες. Στο «Βελοντρόμ» ο Ολυμπιακός είχε νικήσει επίσης με 1-0, με γκολ του Φετφατζίδη.

Η Μαρσέιγ του Βαλμπουενά

Ιδιαίτερο κεφάλαιο αποτελεί η Μαρσέιγ για τον Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος ήταν κάτοικος Μασσαλίας από το 2006 ως το 2014. Πρόσφατα οι Γάλλοι σε ψηφοφορία των οπαδών συμπεριέλαβαν τον σούπερ σταρ του Ολυμπιακού στην καλύτερη 11άδα όλων των εποχών για την Μαρσέιγ, δίπλα σε παίκτες όπως ο Μπαρτέζ και ο Ντεσάμπ.

H ομάδα

Ίδρυση: 31 Αυγούστου 1899
Γήπεδο: Βελοντρόμ (67.394)
Προπονητής: Αντρέ Βίλας Μπόας
Παρατσούκλι: Φωκαείς, Ολύμπιοι

Τίτλοι: 10 Πρωταθλήματα Γαλλίας, 10 Κύπελλα Γαλλίας, 3 Λιγκ Καπ Γαλλίας, 3 Σούπερ Καπ Γαλλίας, 1 Κύπελλο Πρωταθλητριών
Προϊστορία με Ολυμπιακό: 3 νίκες, 1 ήττα

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες
Στιβ Μανταντά, Γιοάν Πελέ, Αμαντού Ντιά, Σιμόν Ενγκαπαντουετνμπού

Αμυντικοί
Ντούγιε Γκαλέτα-Καρ, Λεονάρντο Μπαλέρντι, Αλβάρο Γκονζάλες, Λούκας Περίν, Ααρόν Καμαρντίν, Ζόρνταν Αμαβί, Κριστοφέρ Ρόκια, Γιούτο Ναγκατόμο, Μπουνά Σαρ, Χιρόκι Σακάι, Ρισεκάρντ Ρισάρ

Μέσοι
Μπουμπακάρ Καμαρά, Παπέ Γιουεγιέ, Αλεξάντρε Πιλιπονεό, Νασίμ Αχμέντ, Μόργκαν Σανσόν, Βαλεντίν Ρονζιέ, Μαχίμ Λόπεζ, Κέβιν Στρούτμαν, Ούγκο Μπερτέλι, Σεΐκ Σουαρέ, Σαΐφ-Εντίνε Καουΐ, Φλοριάν Σαμπρολέ, Γιορές Ραού

Επιθετικοί
Ντιμίτρι Παγέ, Νεμάνια Ράντονιτς, Λουίς Ενρίκε, Μάρλεϊ Ακέ, Φλοριάν Τοβίν, Ντάριο Μπενεντέτο, Βαλέρ Ζερμέν, Κώστας Μήτρογλου.