Κι άλλα χρήματα στον Ολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ δεν πέρασε την Κράσνονταρ και ο Ολυμπιακός θα είναι η μοναδική ελληνική ομάδα στους ομίλους του Champions League με αποτέλεσμα να εισπράξει κι άλλα χρήματα.

Κι άλλα χρήματα στον Ολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ

Πολύ κοντά στην πρώτη του συμμετοχή στους ομίλους του Champions League έφτασε ο ΠΑΟΚ, αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε ηττηθεί στη Ρωσία με 2-1 από την Κράσνονταρ και με το ίδιο σκορ ηττήθηκε στην Τούμπα με αποτέλεσμα να μείνει εκτός και να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια στο Europa League.

Αντίθετα για τη ρωσική ομάδα αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή της στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ, ωστόσο έφερε στο ταμείο του Ολυμπιακού κι άλλα χρήματα από το market pool της UEFA.

Συγκεκριμένα οι Πειραιώτες με την πρόκριση τους επί της Ομόνοιας είχαν εξασφαλίσει 32.137.000 ευρώ. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα λάβουν ακόμη 1.125.000 ευρώ κάτι που σημαίνει πως το συνολικό ποσό που θα εισπράξουν φτάνει στα 33.262.000 ευρώ.

Αυτό το ποσό μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με το τι θα κάνει ο Ολυμπιακός στη φάση των ομίλων. Για κάθε νίκη που θα πετύχει θα λάβει 2.700.000 ευρώ για κάθε ισοπαλία 900.000 ευρώ, ενώ αν προκριθεί στους «16» θα πάρει ακόμη 9.500.000 ευρώ.