Για αυτό δεν «την πάτησε» ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός δεν την... πάτησε με την Ομόνοια για έναν και μοναδικό λόγο: Επειδή δεν παρασύρθηκε από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί σίγουρης πρόκρισης, όταν έγινε γνωστός ο αντίπαλος στο δρόμο για τους ομίλους του Champions League!

Για αυτό δεν «την πάτησε» ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του… Είχε την υποχρέωση να περάσει μία ομάδα που ήταν δύο «σκάλες» κάτω και το κατάφερε δίχως να… ιδρώσει ιδιαίτερα. Η Ομόνοια δεν έδειξε σε καμία περίπτωση ότι θα μπορούσε να απειλήσει τον Ολυμπιακό. Ίσα-ίσα που έδειχνε κιόλας σαν να μην το πίστευε κιόλας ότι έφτασε μέχρι τα play off, σαν να ένιωθε ότι είχε κάνει την υπέρβαση και πως το… ταβάνι της ήταν οι όμιλοι του Europa League.

Το είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο blog, ότι ο Ολυμπιακός αν περνούσε την Ομόνοια, δεν θα έβγαιναν οι οπαδοί του στους δρόμους να πανηγυρίσουν. Και το λέμε αυτό, υπό την έννοια ότι δεν «σκότωσε» κάποιο μεγαθήριο... Αντιθέτως, εκφράζονταν και κάποιες αμφιβολίες για το αν άξιζε να βρίσκεται η συγκεκριμένη ομάδα στα play off, βάσει της δυναμικότητας και της ποιότητάς της.

Ελέω τύχης, συγκυριών και… Φαμπιάνο, η Ομόνοια διεκδίκησε με όποιες δυνατότητες είχε την είσοδό της στους ομίλους του Champions League. Η πρόκριση λοιπόν έμοιαζε αυτονόητη…

Ωστόσο, θα πρέπει να πούμε δύο λόγια στον Μαρτίνς… Είναι τεράστια επιτυχία για τον Πορτογάλο και τον σύλλογο γενικότερα, το γεγονός ότι δεν υποτίμησε τους Κύπριους, τους αντιμετώπισε με την απαιτούμενη σοβαρότητα και δεν παρασύρθηκε από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί σίγουρης πρόκρισης. Ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισε τις διπλές αναμετρήσεις, δείχνει ότι είναι μία ομάδα που έχει χτιστεί με αρχές και κυρίως με σεβασμό προς τον αντίπαλο…

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Ολυμπιακός στο παρελθόν την έχει πατήσει από την Ανόρθωση, από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, από τη Χάποελ Μπερ Σέβα, ενώ πέρασε στην παράταση κάποια… Αρούκα από την Πορτογαλία.

Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι ο σοβαρός Ολυμπιακός δεν θα είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Ομόνοια. Ο… ασόβαρος, όμως, θα είχε προβλήματα. Κι αυτό είναι που πρέπει να πιστώσουμε στον Μαρτίνς. Ότι προετοίμασε την ομάδα του για δύο παιχνίδια που δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να την πατήσει, γιατί πολύ απλά οι Κύπριοι δεν είχαν να χάσουν τίποτα. Και για να μην την πατήσει, έπρεπε να τη σεβαστεί, να την μελετήσει και να χτυπήσει τις αδυναμίες της.

Αν δεν είχε τον Φαμπιάνο, ο Μπεργκ δεν θα γινόταν τόσο κουραστικός να λέει συνεχώς για το πέναλτι στο πρώτο ματς. Ευτυχώς που βγήκαν οι ποδοσφαιριστές του δημοσίως και τον… διέψευσαν, λέγοντας ότι ο Ολυμπιακός ήταν ποιοτικός σε αυτή τη σειρά των αγώνων.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» φυσικά δεν πρέπει να μείνουν στην πρόκριση. Με την Ομόνοια έδειξαν ότι ακόμα θέλουν χρόνο για να βρουν τα πατήματά τους και κακά τα ψέματα, οι όμιλοι του Champions League πλησιάζουν (20-21 Οκτωβρίου). Ο Μαρτίνς ελπίζει να έχει τον Ολυμπιακό που θέλει έως τότε… Εμείς συνιστούμε υπομονή!

ΥΓ: Ο Σεμέδο δεν έδειξε φευγάτος στο 90λεπτο της Κύπρου, αλλά πάλι με τις δηλώσεις του άναψε φωτιές… Λες και κάτι τον απασχολεί, λες και κάτι περιμένει… Προφανώς, ο Ζεσούς την έκανε τη «δουλειά» του με την προ ημερών δημόσια επιθυμία του να τον πάρει στο Ντα Λουζ.