Σβαμπ: «Ο στόχος μόνο ένας, να κερδίσουμε την Κράσνονταρ και να προκριθούμε στους ομίλους»

Ο Στέφαν Σβαμπ εκπροσώπησε τους παίκτες του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση της Τετάρτης (30/9 – 22:00) κόντρα στην Κράσνονταρ για τα playoffs του UEFA Champions League.

Σβαμπ: «Ο στόχος μόνο ένας, να κερδίσουμε την Κράσνονταρ και να προκριθούμε στους ομίλους»

Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρηση της Τετάρτης (30/9 – 22:00) κόντρα στην Κράσνονταρ για τα playoffs του UEFA Champions League, παρέστη από πλευράς παικτών του ΠΑΟΚ ο Στέφαν Σβαμπ.

Αναλυτικά ο Σβαμπ μίλησε για:

Το παιχνίδι: «Είμαστε στην ίδια κατάσταση όπως και πριν από τα παιχνίδια με Μπεσίκτας και Μπενφίκα. Ένα παιχνίδι να κερδίσουμε και να προκριθούμε. Αύριο ο στόχος είναι μόνος αυτός, να κερδίσουμε. Ξέρουμε καλύτερα τον τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων μας. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, πειθαρχημένοι, πρέπει να έχουμε κουράγιο, θάρρος και πάθος για να περάσουμε στους ομίλους. Ίσως να μην φαίνεται, αλλά θεωρώ ότι η άμυνα είναι αυτή που θα κρίνει το ποια ομάδα θα περάσει στην επόμενη φάση», είπε αρχικά ο Αυστριακός μέσος του «Δικεφάλου».

Το αν θεωρεί ισοδύναμες τις δύο ομάδες: «Οι ομάδες είναι όντως στο ίδιο επίπεδο. Έχουν ποιότητα στην επίθεση, με ατομικό ταλέντο, παίζουν μ’ ένα συγκεκριμένο τρόπο αλλάζοντας την μπάλα στον άξονα, με πολλούς συνδυασμούς έξω από τη μεγάλη περιοχή. Πρέπει να κλείσουμε τους διαδρόμους και να είμαστε καλοί στο κομμάτι της άμυνας, αλλά και στη γρήγορη μετατόπισή μας από την άμυνα στην επίθεση. Θέλουμε να μπούμε στους ομίλους. Έχω καλό προαίσθημα. Αν βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και δώσουμε το 100% τότε θα είμαστε εμείς αυτοί που θα προκριθούμε στους ομίλους».

Την εικόνα και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα: «Υπήρξε απογοήτευση για το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Είδαμε ότι είναι μια ομάδα την οποία μπορούμε να την περάσουμε στην έδρα μας. Να παίξουμε έξυπνα. Να μην τα παρατήσουμε, πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι, με ηρεμία στο παιχνίδι μας. Έχοντας πετάξει έξω Μπεσίκτας και Μπενφίκα μπορούμε να το κάνουμε και με την Κρασνοντάρ».

Το αν οι παίκτες της μεσαίας γραμμής του ΠΑΟΚ θα έχουν περισσότερη δουλειά: «Είναι αλήθεια ότι βάζει πολλούς παίκτες στον άξονα και αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει αρκετή δουλειά για τους παίκτες της μεσαίας γραμμής. Πολύ τρέξιμο στη μεσαία γραμμή. Είμαστε έτοιμοι να τρέξουμε και να παλέψουμε και στα ενενήντα λεπτά. Πρέπει να δώσουμε βοήθεια ο ένας στον άλλον, κι αν χρειαστεί οι παίκτες της μεσαίας γραμμής να κάνουμε περισσότερα μέτρα μέσα στο γήπεδο θα το κάνουμε γιατί θέλουμε πάρα πολύ τη νίκη και την πρόκριση».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας